PARAĆIN STANICA „TRKE MIRA“: Doček uz program u centru grada (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 10. 2024. u 18:19

SKUPŠTINA Srbije je od 2010. godine pokrovitelj ove trke, mnogi sportisti i njihovi savezi su uz nas i mi šaljemo poruku u ceo svet da naša zemlja ima samo jednu opciju, a to je mir.

ПАРАЋИН СТАНИЦА „ТРКЕ МИРА“: Дочек уз програм у центру града (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

A bi došli do mira, svako od nas, naši prijatelji iz celog sveta, deca, treba da uradimo nešto sa sobom, da stvorimo mir u sebi i da taj mir delimo sa svima -  u familiji, sa komšijama, vršnjacima, sa kolegama na poslu....

Ovo je poručio direktor „Trke mira za Srbiju“ Predrag Knežević  sa bine iz centra Paraćina, grada u koji je danas u  popodnevnim časovima stigla baklja u okviru globalne svetske sportske manifestacije „Trka mira“ .

Foto: Z. Rašić

Paraćin je prvi put učesnik ove manifestacije, pa je sa internacionalnim timom trke iz raznih krajeva sveta, od Novog Zelanda, Meksika, Litvanije, Engleske... do Rusije, trčalo oko dve stotine stanovnika te opštine od sela Drenovac do Paraćina. U tom selu, pre starta, poznati sportski promoter Paraćina Saša Petrović, uručio je timu trke poklon-paket sa suvenirima iz te opštine.

Među trkačima je osim sportista i rekreativaca, bilo i mnogo dece - osnovaca i predškolaca, koji su pretrčali deonice staze koje su mogli.

U Paraćinu su dočekani himnom i pesmom, baklju je privremeno preuzela i svima poželela dobrodošlicu predsednica Skupštine opštine Paraćin Slavica Jovanović, a govornici su uputili poruke zajedništva i sloge. Jer, kako se ovom prilikom čulo, širenju mira doprinose svaka podrška i trud bilo da ste trkač ili gledalac.

Lepoti događaja doprineo je nastup solistkinja Muzičke škole "Milenko Živković" i Kulturno-umetničkog društva „Car Dušan“ , a zatim su atletičari nastavili svoju misiju dalje kroz Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

ŠVEDSKI DOKUMENTARAC: Hrvatski teroristi srušili JAT-ov avion 1972, pad preživela samo stjuardesa Vesna Vulović

JAT-ov avion “McDonnell Douglas DC-9” eksplodirao je tokom leta između Kopenhagena i Zagreba 26. januara 1972. i srušio se blizu sela Srpska Kamenjica, u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Avion kojim su upravljali kapetan Ludvik Razdrih i kopilot Ratko Mihić raspao se na više delova i nakon nekoliko minuta slobodnog pada završio na livadi na rubu šume.

10. 10. 2024. u 13:47

Komentari (0)

NADAO SAM SE DA OVAJ DAN NIKAD NEĆE DOĆI: Federer poslao dirljivu poruku Nadalu (FOTO)