OPLENAČKA BERBA GROŽĐA: Vinogradari i ljubitelji vina ponovo na okupu u Topoli

V. Hadžić

09. 10. 2024. u 18:58

Berba grožđa na Oplencu kraj Topole održaće se ove godine od 11. do 13. oktobra. Prva berba održana je 1962. godine i od tada je izrasla u centralni događaj za vinogradare i ljubitelje vina iz celog regiona.

ОПЛЕНАЧКА БЕРБА ГРОЖЂА: Виноградари и љубитељи вина поново на окупу у Тополи

Foto : OT

Na Oplenačkoj berbi duž glavnih ulica Topole, od Vinskog trga i Vinske ulice, do Karađorđevog grada i Oplenca tradicionalno se izlaže  grožđe, vino, voće, suveniri i proizvodi domaće radinosti. Na programu su i sadržaji namenjeni deci, poput maskenbala, pozorišnih predstava, nastupa dečjeg hora i festivala folklora, a upotpuniće ga koncerti horova, pevačkih grupa i folklornih udruženja iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Austrije.

Biće otvorena izložba grožđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda Srednje škole “Kralj Petar prvi“, a održaće se i izložba pasa svih rasa. I ovog puta posetioci će imati priliku da vide Sabor narodnog stvaralaštva i radionicu tradicionalnog pevanja rudničkog kraja.

Poslednjeg dana manifestacije, 13. oktobra, dodeliće se nagrade za najbolje proizvođače na 20. Međunarodnom ocenjivanju vina i rakija, čime će zvanično biti zatvorena ovogodišnja Oplenačka berba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE BILA ANDRIĆEVA ŽENA? U Nobelovcu je igra zanosna Sarajka - Tihomir Stanić je hteo samo nju (FOTO)