MINISTRASTVO ODBILO ZAHTEV OPOZICIJE U UBU Neće biti privremene uprave

B. PUZOVIĆ

09. 10. 2024. u 13:13

MINISTRASTVO državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev opozicionih odborničkih grupa da raspusti Skupštinu opštine i u Ubu uvede prinudnu upravu. U obrazloženju je navedeno da to ne bi bilo svrsishodno, jer bi ograničavalo ostvarivanje prava građana na lokalnu samoupravu...

МИНИСТРАСТВО ОДБИЛО ЗАХТЕВ ОПОЗИЦИЈЕ У УБУ   Неће бити привремене управе

Foto B. Puzovic

Opozicione odborničke grupe "Novo lice Uba - Miloš Parandilović" i "Narodni pokret Uba - Miroslav Aleksić", ističu da sednica SO nije održana 7. septembra, kada je istekao zakonski rok od tri meseca, pa tvrde da sve što se posle tog datuma dešavalo nije legitimno. U međuvremenu, sednicu koja je bila zakazana za 20. septembra sedmoro predstavnika opozicije je - bojkotovalo.

- Ministrastvo je podržalo nelegalnu Skupštinu i prihvatilo obaveštenje sekretara ovog tela da je do kašnjenja u zakazivanju sednice došlo iz opravdanog razloga. U dopisima koje su nama slali predsednik i sekretar, međutim, o tome nema ni reči, pa ćemo borbu za poštovanje zakona nastaviti pred sudom, a obratićemo se i međunarodnim organizacijama za zaštitu demokratije - najavljuje presednik odborničke grupe "Novo lice Uba - Miloš Parandilović", Svetislav Matić, dok potpredsednica Opštine, Ivana Nikolić, tvrdi da svi organi lokalne samouprave odlično funkcionišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)