POMOĆ VEĆA NEGO LANE: Podrška malim i srednjim preduzećima u Požarevcu "teža" od 33 miliona

D. NOVKOVIĆ

12. 10. 2024. u 08:30

U OKVIRU realizacije Programa lokalnog ekonomskog razvoja do 2026, za 22 privredna subjekta ukupno je odobreno 33 miliona i 443.626 dinara - kao podrška razvijanju malih i srednjih preduzeća.

ПОМОЋ ВЕЋА НЕГО ЛАНЕ: Подршка малим и средњим предузећима у Пожаревцу тежа од 33 милиона

D. Novković

Pomoć u Požarevcu dodeljuje se za podsticanje konkurentnosti - kroz učešće na sajmovima, dobijanje međunarodnih sertifikata radi izlaska domaćih kompanija na inostrana tržišta, te poboljšanje kvaliteta upravljanja delatnošću, uz obezbeđivanje sredstava za rekonstrukciju i dogradnju postojećih, ili izgradnju novih proizvodnih kapaciteta. Obuhvaćeno je i sufinansiranje nabavke osnovnih sredstava.

A, među onima koji su ove godine dobili sredstva nalaze se privatnici iz oblasti elektro-usluga, ugostiteljstva, veterine, kozmetike... ili proizvode sportsku opremu, PVC stolariju i betonske blokove. Njima su dodeljene različite sume, u rasponu od 74.602 do dva i po miliona dinara. Komisija je odbila prijave pet privrednih subjekata jer njihovo poslovno sedište nije na teritoriji Požarevca, a u četiri slučaja dokumentacija nije bila kompletirana.

Inače, ovogodišnja bespovratna pomoć znatno je veća od one dodeljene lane, u okviru Programa do 2023. Tada je iz budžeta bilo izdvojeno 25 miliona, isto kao i 2022.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ORLOVI NAPUSTILI BEOGRAD: Do meča sa Švajcarcima ostao još samo jedan dan (FOTO)