"SLOBODNA ZONA" NAJVEĆI PONOS: Subotica se predstavila na sajmu u Minhenu

J. L.

08. 10. 2024. u 16:31

Među šest vojvođanskih opština i gradova koji se predstavljaju na "Expo real" u Minhenu, jednom od najznačajnijih svetskih sajmova nekretnina i investicija je i Grad Subotica.

СЛОБОДНА ЗОНА НАЈВЕЋИ ПОНОС: Суботица се представила на сајму у Минхену

foto: privatna arhiva

Predstavnici subotičke lokalne samouprave predstavili su investicione potencijale grada, sa akcentom na poslovanje Slobodne zone Subotica. 

- Dobar poslovni ambijent, izvanredna investiciona klima ucrtali su Suboticu već odavno na mapu velikih svetskih investitora. Ono što mi posebno ističemo i čime se izrazito ponosimo je naša Industrijska zona "Mali Bajmok", koju čini 11 renomiranih kompanija, a koje zapošljavaju oko 6.500 naših sugrađana. Ovde još uvek ima dovoljno prostora za širenje poslovnih prilika i zato nastavljamo da budemo otvoreni za nova poslovne ponude i saradnju - rekao je Srđan Samardžić, pomoćnik gradonačlenika Subotice.

Vojvođanski region predstavlja raspoložive lokacije i najbolja rešenja za njihovu realizaciju, poreske i finansijske olakšice i druge pogodnosti koje strani privrednici dobijaju investiranjem u vojvođanski sektor nekretnina. Izlagači na štandu Razvojne agencije Vojvodine su i Novi Sad, Sombor, Zrenjanin, Kikinda i Sremska Mitrovica.

Na ovogodišnjem minhenskom sajmu investicija i nekretnina učestvuje više od 1.800 izlagača sa 40.000 učesnika iz 36 zemalja sveta.

Ove godine fokus investitora je na održivom razvoju, zelenim transformacijama u sektoru nekretnina, digitalizaciji i dekarbonizaciji gradova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji