UTVRĐENI PREDLOZI ZA VISOKA PRIZNANJA GRADA NOVOG SADA: Ove godine tri kandidata za Oktobarsku nagradu i dva za Novembarsku povelju

Z. G.

08. 10. 2024. u 14:00

INKLUZIVNI mešoviti hor „Ison“, profesorka Mirjana Grdinić, specijalista za oblast metodike nastave književnosti i srpskog jezika i Sanja Lalović, profesorka srpskog jezika i književnosti, predloženi su za Oktobarsku nagradu Novog Sada, a kandidati za ovogodišnju Novembarsku povelju su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i D.O.O. za novinsko-izdavačku delatnost „Mađar so“ („Magyar Szó“ Lapkiadó KFT), odlučeno je na današnjoj sednici gradske Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja.

УТВРЂЕНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ВИСОКА ПРИЗНАЊА ГРАДА НОВОГ САДА: Ове године три кандидата за Октобарску награду и два за Новембарску повељу

Z. Grumić

Članovi Komisije predložili su da novčani deo nagrade iznosi 130.000 dinara.

Komisija je predloge za najviša gradska priznanja uputila Skuštini grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici na svečanoj sednici gradskog parlamenta.

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom 23. oktobra 1944, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, a Novembarska povelja povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska u Prvom svetskom ratu oslobodila Novi Sad i 25. novembra iste godine, kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju Kraljevini Srbiji krajeva koji čine današnju Vojvodinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URBANI OKTOBAR: Mladi stvaraju bolju budućnost