MAJA GOJKOVIĆ URUČILA UGOVORE O POKRAJINSKOJ POMOĆI ZA OSAM OPŠTINA ŠIROM VOJVODINE Video-nadzor za škole i vrtiće

Z. GRUMIĆ

08. 10. 2024. u 13:19

PREDSEDNICA Pokrajinske vlade Maja Gojković uručila je u Novom Sadu predsednicima osam vojvođanskih opština ugovore o raspodeli ukupno osam miliona dinara, namenjenih podsticanju razvoja elektronskih komunikacija i informacionog društva u lokalnim samoupravama.

МАЈА ГОЈКОВИЋ УРУЧИЛА УГОВОРЕ О ПОКРАЈИНСКОЈ ПОМОЋИ ЗА ОСАМ ОПШТИНА ШИРОМ ВОЈВОДИНЕ   Видео-надзор за школе и вртиће

Pres služba Pokrajinske vlade

- Bespovratnu finansijsku podršku za uvođenje sistema video-nadzora u predškolskim ustanovama ili osnovnim školama, kao i za opremanje lokacija sa besplatnim internetom za sve građane dobili su Inđija, Sremski Karlovci, Irig, Titel, Bečej, Nova Crnja, Žitište i Opovo. Ovim konkursom želimo prvenstveno da poboljšamo bezbednost učenika, nastavnog kadra i objekata, odnosno da preventivno delujemo zarad sprečavanja bilo kakvog nasilja u predškolskim ustanovama i školama - istakla je Maja Gojković tokom svečanosti kojoj je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Prioritet

PREDSEDNICA Opštine u Žitištu Ivana Petrić najavila da će dodeljeni pokrajinski novac iskoristiti za uvođenje video-nadzora u školama "Nikola Tesla" u Banatskom Karađorđevu i "Petar Kočić" u Česteregu, jer procenjuju da je - uz učenje - jednako važno i da se deca u obrazovnim ustanovama osećaju bezbedno.

Darodavcima je zahvalio prvi čovek Inđije Marko Gašić napominjući da će finansijska podrška Pokrajine na teritoriji za koju je nadležan biti iskorišćena za postavljanje video-nadzora u najvećem objektu tamošnje predškolske ustanove "Sunce", a besplatno korišćenje interneta biće moguće ne samo na novom trgu, u centru mesta, već i u grada Beški koja je najveće opštinsko naselje.

 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo