ŠKOLSKO-SPORTSKO TAKMIČENJE U ATLETICI OTVORENO U NOVOM SADU: Okupljeno više od 1.800 učesnika

Z. G.

07. 10. 2024. u 15:19

ČLANICA novosadskog Gradskog veća za sport i omladinu Tatjana Medved otvorila je danas školsko-sportsko takmičenje u atletici „Od školske klupe do atletske staze" koje organizuje Atletski klub Borac sa Klise, uz podršku Grada Novog Sada.

ШКОЛСКО-СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У АТЛЕТИЦИ ОТВОРЕНО У НОВОМ САДУ: Окупљено више од 1.800 учесника

Pres služba Grada

- Zaista je divan prizor videti više od 1.800 predškolske i školske dece sa teritorije Grada Novog Sada, posebno sa Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja na ovom takmičenju. Ono se održava osmi put zaredom, zahvaljujući Atletskom klubu „Borac" koji se razvio u veoma uspešan kolektiv sa više od 300 stalnih članova – istakla je Tatjana Medved i naglasila da Grad Novi Sad daje snažnu finansijsku podršku školskom sportu.

- Ove godine je izdvojeno 17 miliona dinara za promociju školskog sporta i atletike. Cilj ovog takmičenja je motivacija dece i njihovih roditelja da se u što većem broju uključe u atletiku, koja opravdano nosi epitet kraljice sportova. Ona je, pored plivanja, ključna za razvoj i pripremu dece za druge sportove i njihov ukupan psihofizički razvoj- dodala je Tatjana Medved.

Učesnici su se takmičili, u svim uzrasnim kategorijama, na atletskim stazama od 100 do 800 metara.


 

Z. G.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pravovremeno lečenje slabovidosti kod dece uspešno u 98 odsto slučajeva: Dr Aleksandra Radojičić deli ključne savete kako prepoznati probleme