POMOĆ RIBOČUVARIMA: Novi čamac za kontrolisanje zaštićenog područja kod Bele Crkve

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 10. 2024. u 11:17

RIBOČUVARSKA služba DJUP „Belocrkvanska jezera“, koja brine o zaštićenom području PIO „Karaš – Nera“, kod Bele Crkve, dobiće novi čamac, kako bi efikasnije mogla da kontroliše taj predeo izuzetnih odlika.

ПОМОЋ РИБОЧУВАРИМА: Нови чамац за контролисање заштићеног подручја код Беле Цркве

Opština Bela Crkva

Sredstva su dobijena na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Predeo izuzetnih odlika „Karaš – Nera“ proglašen je 2015. godine. Prostire se na 1.500 hektara i sastoji se od tri prostorne celine: Karaš, Nera i Mali pesak.

Njegove osnovne vrednosti su napušteni meandri Karaša i rečna staništa reke Nere, kao i peščare i stepe, koje predstavljaju prioritet za zaštitu u srednjoj Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

SRAM VAS BILO, CRNOGORCI! Novak Đoković se oglasio zbog dešavanja u Podgorici