STARTUJE KRAGUJEVAČKI POLUMARATON : Prethodi mu Trka za srećnije detinjstvo

V. Hadžić

04. 10. 2024. u 15:02

Kragujevački polumaraton, koji se organizuje svake godine u Oktobru, a ovog puni 12 godina, startuje u nedelju, 6. oktobra, u 11.00 časova. Prethodi mu, kao i uvek, humanitarno-rekreativna Trka za srećnije detinjstvo, sa početkom u 10.00 časova. Među prijavljenim učesnicima sve je više dece.

СТАРТУЈЕ КРАГУЈЕВАЧКИ ПОЛУМАРАТОН : Претходи му Трка за срећније детињство

Foto: RTK

Kragujevački polumaraton je jedna od najvećih sportskih manifestacija u Kragujevcu koja, zbog velikog broja učesnika, na najbolji način odražava karakter i duh kragujevačkog sporta.

-Već imamo više prijavljenih takmičara nego prošle godine, koja je bila rekordna po broju učesnika, a rok za prijavu još traje - kažu u Atletskom klubu „Maraton KG“-trasa polumaratona delimično je izmenjena. Deo koji je prolazio pored Jezera Bubanj prebačen je u Ulicu Grada Sirena. Pored polumaratona kao centralne discipline, biće organizovane i trke na 5 i 10 kilometara, kao i štafetni maraton.

Novina je i porodični polumaraton gde će moći da učestvuju porodice u kojima se uključuje bar jedan roditelj i jedno dete.

Trka za srećnije detinjstvo u Kragujevcu se održava već 39 godina i podstiče  decu i mlade na humanost i solidarnost, jer su sredstva prikupljena učešćem u trci namenjena deci iz posebno osetljivih grupa stanovništva. Na ovaj način, uz posredovanje Crvenog krsta, deca pomažu deci kako bi se osećala voljeno i podržano, znajući da o njima neko brine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?