PUNKT NA INTERNOM ODELJENJU: U Paraćinu se očekuju gužve u obe zdravstvene ustanove

Z. R.

05. 10. 2024. u 09:55

SUTRA se i u Paraćinu nastavlja akcija preventivnih besplatnih pregleda u obe zdravstvene ustanove, a sudeći prema odzivu građana prethodnih vikenda, očekuje se ponovo veliko interesovanje sugrađana.

ПУНКТ НА ИНТЕРНОМ ОДЕЉЕЊУ:  У Параћину се очекују гужве у обе здравствене установе

Foto: Z. Rašić

Najavljeni su kardiološki i urološki pregledi, merenje krvnog pritiska i dodatne laboratorijske analize - nivoa šećera u krvi, tumor markera CEA, CA 19-9 i AFP i za muškarce PSA.

Takođe će biti moguće uraditi laboratorijsku analizu prosečnog nivoa glukoze u krvi u poslednja dva-tri meseca (hba1c), što je novina u preventivnim pregledima važna za dijagnostikovanje ili kontrolu dijabetesa.

Na ove preglede mogu da dođu svi građani bez obzira da li poseduju zdravstvenu knjižicu. Za preglede u Opštoj bolnici pacijenti treba najpre da se prijave na šalteru Internog odeljenja, odakle se šalju gde je potrebno, rekao je za medije direktor te ustanove, dr Saša Bacić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici