SPORT MORA BITI DOSTUPAN: Sedmi „Sajam sporta“ održan na Atletskom stadionu u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

03. 10. 2024. u 12:17

Na Atletskom stadionu kraj Ibra u centru Kraljeva održan je sada već tradicionalni, sedmi po redu Sajam sporta koji su u velikom broju posetili mališani iz Predškolske ustanove, kao i učenici nižih razreda osnovnh škola.

СПОРТ МОРА БИТИ ДОСТУПАН: Седми „Сајам спорта“ одржан на Атлетском стадиону у Краљеву

G.Šljivić

U organizaciji Sportskog saveza Kraljeva, na promotivnim štandovima i javnim treninzima ovom prilikom svojim najmlađim sugrađanima predstavilo se 34 ovdašnjih sportskih kolektiva, klubova i udruženja, među kojima su se pvi put našli i prestavnici policije, Sektora za vanredne stuacije i Crvenog krsta.

G.Šljivić

 

- Važno je što kraljevački mališani imaju priliku da se i na ovaj način upoznaju sa ralzličitim sportovima, možda odaberu jedan i počnu da treniraju, ali je najznačajnije da nauče šta su to zdrave navike, da nauče da treba da se bave sportom celog života bez obzira da li kao profesionalci ili rekreativci – rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, otvarajući Sajam.

G.Šljivić

 

On je naglasio da lokalna samouprava iz budžeta izdvaja značajna sredstva za sve sportske klubove, kao i da će jedan od prioriteta u narednom periodu biti da se kraljevačkoj deci obezbedi mogućnost da se, bar u početnoj fazi, sportom bave besplatno ili da treninge plaćaju simbolično.

G.Šljivić

 

- U saradnji sa organizacijom „3+“ već smo obezbedili besplatno treniranje u gotovo svim sportovima za porodice sa troje ili više dece – poručio je prvi čovek grada na Ibru. - Sport mora biti svima dostupan. Za sada FK Sloga najmlađima ne naplaćuje članarinu, a planiramo da takva praksa bude i u pojedinim odbojkaškim, košarkaškim, rukometnim, pa i ostalim klubovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti