ZA ROĐENDAN DAROVALI 33 SADNICE: Akcija Šumskog gazdinstva "Boranja" iz Loznice

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 10. 2024. u 10:05

ŠUMSKO gazdinstvo "Boranja", koje u sastavu JP "Srbijašume" gazduje blagom Podrinja i Kolubare - darovanjem sadnica - obeležilo je dan na koji je preduzeće osnovano, pre 33 godine.

ЗА РОЂЕНДАН ДАРОВАЛИ 33 САДНИЦЕ: Акција Шумског газдинства Борања из Лознице

Foto V Mitrić

- Naše krovno preduzeće uspostvaljeno je kao jedinstven sistem za gazdovanje i uprvaljanje državnim i privatnim šumama, a svi mi, od operativaca na terenu, do inženjera, ne samo po prirodi posla, izuzetno smo vezani za ljude koji žive na predelima gde su prostranstva za koja smo nadležni. Jer, mi odlazimo do najudaljenijih sela, zaselaka i sokaka, gazimo planinske puteve i staze, pa smo među retkima koji posećuju naše meštane odlučne da ne napuštaju rodna ognjišta. To su mahom staračka domaćinstava, kojima pomažemo i izvan onoga što nam je posao kao državnim službenicima - kaže diplomirana inženjerka Nataša Banković, koja rukovodi Odeljenjem za planiranje i gazdovanje šumama.

I, simbolično, Lozničane su obradovali poklanjanjem 33 sadnice kojima će biti ulepšan boravak na ovdašnjim bazenima...

Na daru, ŠG "Boranja" zahvalio je prof. Petar Gavrilović, zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

RASIPANJE HRANE: Globalni problem koji ima duboke ekološke, ekonomske i socijalne posledice