EDUKACIJA JAGODINSKIH TRAKTORISTA: Bezbednost traktorista u saobraćaju (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 09. 2024. u 11:38

NA području Policijske uprave u Jagodini od 1. avgusta prethodne godine do 1. avgusta ove godine vozači traktora učestvovali su u 16 saobraćajnih nezgoda, rečeno je na predavanju koje je organizovao Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja grada Jagodine u saradnji sa Saobraćajnom policijom Jagodine.

ЕДУКАЦИЈА ЈАГОДИНСКИХ ТРАКТОРИСТА: Безбедност тракториста у саобраћају (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

U tim saobraćajnim nezgodama, srećom, nije bili smrtno stradalih, ali su četiri lica zadobila telesne povrede, navela je Nataša Miljković, oficir u odeljenju Saobraćajne policije u Jagodini.

Ona je dodala da je najveći broj evidentiranih povreda bio u martu tekuće godine, a da su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda pogrešno izvođenje radnji vozilom, tehnička neispravnost vozila i vožnja pod dejstvom alkohola.

- Apelujemo na vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, vrše redovni tehnički pregled vozila, svetlosno-signalne uređaje drže ispravnim, a žuto rotaciono svetlo koriste noću kao i u uslovima smanjene vidljivosti. Naglasila bih i da priključci za radove moraju biti označeni na propisan način – rekla je Miljković.

Ona je podsetila da je za upravljanje traktorom neophodna vozačka dozvola odgovarajuće kategorije, da je zabranjeno voziti traktor pod dejstvom alkohola i da je bitno da se vozači sa atarskih puteva uključuju u saobraćaj na glavne saobraćajnice pažljivo i samo ukoliko su potpuno sigurni da je to bezbedno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Samo u Laser Medu