TROBOJKA NA ČELU SLOBODE: Delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji posetila Kraljevo

G. ĆIROVIĆ

23. 09. 2024. u 13:04

U okviru tradicionalne, 12. po redu manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja se održava do 26. septembra, delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, na čelu sa direktorom Mlađenom Cicovićem, minulog vikenda posetila je Kraljevo.

ТРОБОЈКА НА ЧЕЛУ СЛОБОДЕ: Делегација Представништва Републике Српске у Србији посетила Краљево

G.Šljivić

- Kraljevo ima dugu istoriju da je, u svim trenucima kada su srpski narod i država bili u problemima, znalo najbolji način da pruži podršku u interesu našeg naroda i slobode. Opredelili smo se da osnovna poruka manifestacije „Dani srpske u Srbiji“ mora biti jedinstvo i sabornost. Mislim da je važno da budemo jedinstveni i sabrani jer samo takvi ćemo imati odgovor na sve izazove pred kojima se nalazimo – istakao je Mlađan Cicović na sastanku sa dr Predragom Terzićem, gradonačelnikom Kraljeva.

G.Šljivić

 

On je dodao da Srpska i Srbija imaju odlične odnose jer su dva rukovodstva, na čelu sa predsednicima Dodikom i Vučićem, prepoznala iskušenja i shvatila neophodnost da zajedno radimo na očuvanju našeg indentiteta, obeležavanju svih značajnih datuma u srpskoj istoriji i na uspostavljanju kulture sećanja i pamćenja.

- Ukoliko ne budemo poštovali prošlost i sećali se svih naših stradalnika koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske i Republike Srbije, nećemo znati definisati ni našu budućnost – poručio je Cicović. - Naša trobojka je uvek bila na čelu slobode, pravde i univerzalnih vrednosti i ta zastava je uvek slala potpuno jasnu poruku mira.

G.Šljivić

Mlađen Cicović

Ovom prilikom, u sali Kraljevačkog pozorišta održan je i koncert etno-grupe „Trag“ iz Banje Luke koji je izazvao salve emocija i aplauza publike.

G.Šljivić

 

SARADNjA

- U junu smo potpisali sporazume o saradnji u oblasti sporta i kulture sa predstavnicima srpskog naroda iz Novog Goražda, a sarađujemo i sa lokalnim samoupravama iz Trebinja i Ruda. To nije samo formalnost, već topla, bratska, saradnja i između škola, institucija kulture i sportskih klubova i trudimo da i na taj način pokažemo da smo jedan narod – rekao je gradonačelnik Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer