TEŠKA JE SKORO POLA TONE: Na 39. „Danima ludaje“ U Kikindi ponovo pobedio takmičar iz Mađarske, sa bundevom od 472.5 kilograma (FOTO/VIDEO)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

21. 09. 2024. u 19:24

TROSTRUKI pobednik u odgajanju džinovskih tikava Tibor Kokai iz Mađarske danas je osvojio i četvrtu titulu na 39. „Danima ludaje“ u Kikindi. Njegova bundeva imala je 472,5 kilograma.

ТЕШКА ЈЕ СКОРО ПОЛА ТОНЕ: На 39. „Данима лудаје“ У Кикинди поново победио такмичар из Мађарске, са бундевом од 472.5 килограма (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

To je, ipak, čak 393 kilograma manje nego pre godinu dana, kada je postavio rekord ove manifestacije sa ludajom od 865,5 kilograma. Ipak, ostaje zabeležen u istoriji ovog takmičenja da je četiri puta pobedio: najpre 2021. sa plodom od 639 kilograma, pre dve godine sa 716, 5 kilograma, a onda je prošlog septembra opet postao šampion kada je vaga pokazala rekordnu težinu - 865,5 kilograma. Četvrtu titulu uknjižio je danas, iako je dovezao najlakšu teškašicu od „svega“ 472,5 kilograma.

Foto: R. Šegrt

Šampionka ponovo iz Mađarske

- Ovaj put nisam zadovoljan težinom, očekivao sam više. Međutim, bilo je nemoguće, jer je poslednjih 49 dana bundeva bila bolesna. Posadio sam je 7. aprila, seme je od prošlogodišnje šampionke i prvih meseci mnogo je rasla rasla, a onda su nastupile velike vrućine i trebalo je sačuvati. I transport je rizičan i dug više od 300 kilometara - kaže Kokai, pčelar koji je poslednjih godina zaljubljen i u bundeve.

Njegovo zadovoljstvo uvećano je, jer je drugu najtežu ludaju od 446 kilograma imala njegova supruga Melinda. Treća teškašica od 306 kilograma stigla je iz Jarka sremskog i prijavljena je na ime osnovca Đorđa Vukadinovića. U kategoriji dugih tikava trijumfovali su Kikinđani, prva je Gordana Lazić, sa 334,5 centimetara, drugi je Milivoj Popov sa 311, 5, a treće mesto pripalo je bundevi dugoj 276 centimetara iz bašte Branislava Majkića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

ALEKSA AVRAMOVIĆ U CRVENOJ ZVEZDI? Oglasio se košarkaš, ovo je prava istina o prelasku u redove rivala