SVETLIJE I TOPLIJE UČIONICE: Energetska sanacija Mašinsko-tehničke škole u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

20. 09. 2024. u 10:58

U okviru Programa energetske sanacije objekata od javnog značaja, radovi na ugradnji led i panik rasvete, nove merne regulacione stanice, konverziji kotlarnice, kao i na priključku na gasovodnu mrežu, u kraljevačkoj Mašinsko-tehničkoj školi (MTŠ) „14. oktobar“ ovih dana ubrzano se privode kraju.

СВЕТЛИЈЕ И ТОПЛИЈЕ УЧИОНИЦЕ: Енергетска санација Машинско-техничке школе у Краљеву

G.Šljivić

- Ugradnjom led rasvete dobili smo prirodnu svetlost u učionicama i radionicama, a priključkom na gas omogućili efikasnije i ekološki čistije grejanje. Na taj način značajno smo popravili uslove rada i za naše učenike i za nastavnike - kaže Miloš Lazović, direktor MTŠ „14. oktobar“.

G.Šljivić

Direktor Miloš Lazović

Vrednost radova koje u okviru pomenutog Programa zajedničkim snagama finansiraju Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalna samouprava iznosi 18,1 milion dinara sa PDV-om. Prema rečima direktora Lazovića, u sklopu poboljšanja energetske efikasnosti predviđena je i ugradnja solarnih panela, za šta je projektno-tehnička dokumentacija već u izradi.

G.Šljivić

 

Osim MTŠ, uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike do sada su u Kraljevu energetski sanirane i zgrade Elektro-saobraćajne tehničke škole „Nikola Tesla“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u naselju Ribnica, kao i objekat Doma učenika srednjih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!