GRADSKE SLUŽBE U NOVOM SADU NASTAVLJAJU PRIPREME ZA VISOKI VODOSTAJ DUNAVA: Počelo preventivno punjenje džakova peskom

Z. G.

19. 09. 2024. u 15:41

NA inicijativu gradonačelnika Milana Đurića u vezi sa složenom hidrometeorološkom situacijom na toku Dunava, danas je počela akcija preventivnog punjenja džakova peskom u kojoj učestvuju zaposleni u gradskim javno-komunalnim preduzećima i Vatrogasnom savezu grada.

ГРАДСКЕ СЛУЖБЕ У НОВОМ САДУ НАСТАВЉАЈУ ПРИПРЕМЕ ЗА ВИСОКИ ВОДОСТАЈ ДУНАВА: Почело превентивно пуњење џакова песком

Pres služba Grada

Kako je navedeno u saopštenju iz gradonačelnikovog Kabineta, napunjeni džakovi biće u slučaju potrebe usmereni na kritične tačke radi zaštite od potencijalnog izlivanja vode i „urbanih poplava“ na teritoriji Grada Novog Sada.

Prema rečima člana Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Dejana Šijaka, punjenje 5.000 džakova peskom realizuje se zajedno sa Javnim vodoprivrednim preduzećem „Vode Vojvodine“.

- Današnjom akcijom želimo da doprinesemo boljoj spremnosti za zaštitu objekata građenih na priobalnom području. Iako je prognoza za Novi Sad da će u narednim danima vodostaj biti u zoni redovne odbrane od poplava, mi svakodnevno pratimo situaciju, sarađujemo sa svim nadležnim službama i spremni smo da reagujemo i da u slučaju potrebe preduzmemo odgovarajuće mere – poručio je Šijak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata