„ZLATNI SEPTEMBAR“ PRVI PUT U PARAĆINU: Manifestacija podrške deci oboleloj od raka

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 09. 2024. u 12:02

U PARAĆINU će 27. septembra Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u okviru obeležavanja Meseca podrške toj deci i njihovim roditeljima, organizovati prvi put manifestaciju „Zlatni septembar“.

„ЗЛАТНИ СЕПТЕМБАР“ ПРВИ ПУТ У ПАРАЋИНУ: Манифестација подршке деци оболелој од рака

Foto: Z: Rašić

Inicijatori i neposredni organizatori su roditelji-volonteri iz tog grada, čija su deca lečena od bolesti maligniteta.

Vojislav Vasić, jedan od roditelja volontera, pozvao je Paraćince i građane iz okolnih opština da dođu u što većem broju i podrže akciju koja će početi u 16 sati kod gradske fontane. U okviru „Zlatnog septembra“ biće sprovedena i akcija upisa u Registar davalaca matičnih ćelija krvi, pa je pozvao i sve zdrave građane starosti između 18 i 45 godina da dođu i prijave se.

Ova akcija će trajati od 11 do 18 sati.

Foto: Z: Rašić

Vojislav Vasić

 - Podršku deci koja se leče od malignih bolesti daće više od dve stotine predškolaca i učenika mlađih razreda koji će učestvovati u radionici. Volonteri će deliti materijal NURDOR-a na štandu. Donacije koje ostave građani biće iskorišćene ne za pojedinačne pacijente već za opremanje roditeljskih kuća u kojima borave deca i njihovi roditelji koji iz unutrašnjosti Srbije dolaze u Beograd na lečenje – objašnjava Vasić.

Upis u Registar davalaca matičnih ćelija obavljaće predstavnici Instituta za tranfuziju krvi Srbije i podrazumeva popunjavanje prijavnog lista i davanje uzorka krvi.

Ova akcija izuzetno je značajna za ljude koji se leče od hematoloških oboljenja. Svake godine hiljade njih oboli od leukemije ili neke druge maligne bolesti krvi, a za većinu jedina nada za izlečenje je transplantacija matičnih ćelija.

.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata