OBDANIŠTE ZA ŠEST SELA: Predškolska ustanova “Neven” proširuje usluge na području Mionice

B. PUZOVIĆ

12. 09. 2024. u 06:15

NEKADAŠNjE prostorije mesne zajednice u Donjoj Toplici, kod Mionice, biće pretvorene u obdanište u kojoj će boraviti oko 20 dece iz ovog i sela Virovac, Vrtiglav, Nanomir, Donji i Gornji Taor. Za adaptaciju prostora Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i opština Mionica izdvojili su više od milion i po dinara.

ОБДАНИШТЕ ЗА ШЕСТ СЕЛА: Предшколска установа “Невен” проширује услуге на подручју Мионице

foto opština mionica

Budući dečji vrtić koji će biti u sastavu Predškolske ustanove "Neven" iz Mionice je u blizini izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Milan Rakić". To je, inače, jedino izdvojeno odeljenje osmoletke na području Mionice, na kojoj do sada PU "Neven" nije organizovala boravak dece.

- Na ovaj način, deca iz ovih sela biće obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem - ističu u "Nevenu". - Otvaranje obdaništa u Donjoj Toplici veoma je značajno za najmlađe sa ovog područja, naročito za Nanomir, gde živi pretežno stanovništvo romske nacionalnosti. Takođe, adaptiranjem prostorija i formiranjem vaspitne grupe u velikoj meri će biti poboljšan život porodica u ovim selima, naročito dece, koja trenutno nemaju priliku da borave u vrtiću.

Rekonstrukcija prostorija MZ u Donjoj Toplici sprovodi se u okviru projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje" Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj je unapređenje pristupa kvalitetnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju, naročito dece iz osetljivih kategorija. Postojeća stolarija biće zamenjena novim PVC prozorima, biće postavljen laminat, unutrašnja i spoljna vrata, obnovljena fasada, kupatilo, okrečeni zidovi, ugrađena led rasveta...

Da se Nanomir pokrene...

- Uz podršku lokalne samouprave u više navrata smo sprovodili projekat "Da se Nanomir pokrene i u vrtić krene" - podsećaju u "Nevenu". - Cilj je podrška dobrobiti dece, edukacija roditelja o značaju ranog razvoja, širenje dostupnosti našeg programa i promovisanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

- Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, planirana je i rekonstrukcija mioničkog vrtića - kaže Boban Janković, predsednik Opštine Mionica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)