NAUČNI CENTAR PLOD SARADNJE ŠAPČANA I EU: Jedan od 35 uspešenih projekata

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 09. 2024. u 07:48

ZAMENICA šefa Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Plamena Halačeva, posetila je zajedno sa deset zamenika i zamenica ambasadora evropskih država, projekte koje EU podržava u Šapcu.

НАУЧНИ ЦЕНТАР  ПЛОД САРАДЊЕ ШАПЧАНА И ЕУ: Један од 35 успешених пројеката

fto V mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sa delegacijom diplomata zajedno je obišao objekat Naučnog centra koji je izgrađen uz podršku EU sredstva obezbeđenih preko EU PRO Plus programa.

- Iskoristio sam priliku da detaljnije upoznam uvaženu delegaciju sa aktivnostima koje smo sprovodili u Naučnom centru u proteklih godinu dana otkako je otvoren. Naglasio sam da je Grad Šabac samo pre nekoliko dana dobio priznanje od Zaštitnika građana za realizaciji projekta ,,Naučni centar-fabrika ideja za 21. vek" u oblasti oblika pristupačnosti na lokalnom nivou. Još jednom sam izrazio zahvalnost Evropskoj uniji na projektima koji smo realizovali uz tu podršku, ali i na projektima čija realizacija je u toku ,,Opremanje Severozapadne radne zone za nove razvojne projekte grada Šapca” i ,,Nova sportska sala-fer plej za inkluziju”. Za nas je ova poseta izuzetno značajna i zahvaljujem im se na spremnosti da posete naš grad i uvere se da sredstva EU koristimo na pravi način - rekao je gradonačelnik Pajić.

Plamena Halačeva izrazila je zahvalnost gradonačelniku Pajiću na toploj dobrodošlici i naglasila da je veoma srećna što je sa svojim kolegama iz ambasada zemalja EU posetu započela upravo ovde u Naučnom centru, koji poseban akcenat stavlja na mlade, ne samo na talentovanu decu, nego i na decu iz ranjivih grupa, te da je ovo mesto koje pokazuje najveće i najbolje vrednosti EU.

- Ovo je samo jedan od 35 uspešenih projekata koje je grad Šabac realizovao uz pomoć i podršku EU. To je ujedno dokaz da kada lokalne samouprave i zajednice imaju dobre projekte mogu da ih realizuju uz finansijsku podršku Evropske unije", rekla je zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Halačeva.

Dodala je da zna da je Šabac poznat po svojim sportistima, kako rukometašima, košarci i slično, i da joj je posebno zadovoljstvo što EU pomaže finansijski rekonstrukciju sale za fizičko u najstarijoj osnovnoj školi u Šapcu.

- Nadam se da će ta obnovljena sala poslužiti kao inspiracija i podstrek novim mladim generacijama da se bave sportom - kazala je Halačeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)