FUNKCIONALNO OBRAZOVANJE ODRASLIH: Paraćinska OŠ „Radoje Domanović“ upisuje polaznike starije od 15 godina

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 09. 2024. u 15:53

PARAĆINSKA OŠ „Radoje Domanović“ i ove školske godine upisala je polaznike bez završene osnovne škole, a starije od 15 godina, na program za funkcionalno obrazovanje odraslih, kao jedina škola sertifikovana za taj program u opštini Paraćin.

ФУНКЦИОНАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ: Параћинска ОШ „Радоје Домановић“ уписује полазнике старије од 15 година

Foto: Z. Rašić

Zahvaljujući ovom programu, odrasli sugrađani koji nisu nikad pohađali osnovnu školu ili je, pak, nisu završili, mogu da okončaju osnovno obrazovanje, te da na taj način dobiju svedočanstvo koje će im omogućiti da se zaposle ili da nastave školovanje u srednjoj školi.

Upis je besplatan za sve zainteresovane sa teritorije Pomoravskog okruga, a za tri školske godine mogu se završiti sva tri ciklusa. Prvi ciklus obuhvata program od prvog do četvrtog razreda, drugi je peti i šesti razred, a poslednji, treći, odnosi se na sedmi i osmi razred.

Nastava počinje u oktobru. Kako saznajemo od direktora OŠ „Radoje Domanović“ Aleksandra Jovanovića, svaka grupa upisala je po 15 polaznika, ukupno 45, kako je i planirano.

Pohađanje nastave sada će i njima biti mnogo olakšano jer u rekonstruisanoj matičnoj zgradi OŠ „Radoje Domanović“, obnovljenoj po svim standardima, imaju svoju učionicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)