UPOZORENJE SEKTORA ZA VANREDNE SITUACIJE: Izdata komanda za opštinske štabove u Pomoravskom okrugu

Z. GLIGORIJEVIĆ

10. 09. 2024. u 16:11

S obzirom na to da je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje za područje Srbije na veoma obilne padavine od 09. do 11. septembra, Ministarstvo unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije Odeljenje za vanredne situacije u Jagodini izdalo je upozorenje komandantu Gradskog štaba za vanredne situacije grada Jagodina i komandantima opštinskih štabova u svim opštinama Pomoravskog okruga.

УПОЗОРЕЊЕ СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Издата команда за општинске штабове у Поморавском округу

Foto:Z.Gligorijević

„S obzirom na prognozu koja predviđa nestabilno vreme sa pljuskovima i lokalnom pojavom grmljavine, kao i velikom količinom padavina, radi se o opasnim i veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Mogu se očekivati poteškoće u urbanim sredinama, posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima, bujične poplave, problemi u saobraćaju i transportu, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti, kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, postoji rizik od iniciranja pojave požara, a može doći i do problema u telekomunikacijama, moguće su veće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini i u poljoprivredi, naročito u kombinaciji sa jakim vetrom i intezivnim pljuskovima“, navodi se u saopštenju.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Jagodini, pukovnik policije Saša Ignjatović, navodi da je, imajući u vidu napred navedenu prognozu, a u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje može doneti, neophodno preduzeti mere na sprečavanju i ublažavanju posledica, u slučaju potrebe staviti u pripravnost i angažovati nadležne komunalne službe i subjekte od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje, koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama. Potrebno je i upozoriti građane na nepovoljan uticaj vremenskih uslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO PREVARANT ILI PSIHO Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RUT U UKRAJINI BIO POZNAT KAO "PREVARANT" ILI "PSIHO" Zapadni mediji - Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa pretio da će ubiti Putina i Kima

RAJAN Vesli Rut, osumnjičeni za pokušaj ubistva kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa, pretio je da će ubiti lidere Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, objavio je list „Vol strit džornal“, koji je razgovarao sa Amerikankom Čelsi Volš, koja se nekoliko puta sastala sa Rutom u Kijevu 2022. godine.

17. 09. 2024. u 09:50

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici