"ČUVARKUĆA" ZA ŠKOLARCE : U KCNS počinju radionice za decu koja žele lepo da govore i da se oprobaju u glumi

J. S.

04. 09. 2024. u 13:41

PROJEKAT „Čuvarkuća“ plod je saradnje Kulturnog centra Novog Sada i Centra za porodični smeštaj i usvojenje, a zamišljen je kao besplatni četvoromesečni niz dramskih radionica za decu uzrasta od 4. do 7. razreda.

ЧУВАРКУЋА ЗА ШКОЛАРЦЕ : У КЦНС почињу  радионице за децу која желе лепо да говоре и да се опробају у глуми

Foto KCNS

Radionice će se održavati vikendom u prostorijama KCNS  od 13 do 15 časova, na kojima ćemo se mališani družiti, učiti, igrati i glumiti. Projekat je osmišljen kao niz edukativnih radionica koje će voditi stručnjaci za savetovanje, ohrabrivanje i  omogućavanje izražavanja osećanja a završni produkt biće predstava po izboru polaznika u kojoj će školarci  nastupiti. Kroz rad na dramskom tekstu, deca će učiti da pričaju priče i razvijaju empatiju  sa likovima i sa drugom decom.

- Kako su  radionice osmišljene za decu osnovnoškolskog uzrasta, odlučili smo da se odreknemo klasičnog dramskog teksta koji iziskuje čitanje i učenje kod kuće, već da akcenat stavimo na razvijanje toka radnje, prvenstveno govorne radnje i tako utičemo i na sam razvoj govornog aparata i poboljšanje g govora kod dece u razvoju. To znači da će tekst koji deca izgovaraju na sceni nastajati kroz radioničarski proces, improvizacijom na temu koja je njima interesantna i bliska.- kažu u Kulturnom centru Novog Sada.

Prva radionica planirana je za nedelju, 8. septembar s početkom od 13 časova.Broj dece na radionicama je ograničen, prijave su obavezne, a roditelji svoje dete mogu da prijave slanjem mejla na adresu scenskaredakcija.kcns@gmail.com u koji će uneti ime, prezime, uzrast deteta i svoj kontakt telefon.

Projekat je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama iz Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVO! NEČUVENO! Neverovatan skandal: Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio na Olimpijskim igrama!