I „BELA ĆAO“ I „VALJEVSKA PODVALA“: Dirigent Bojan Suđić, Dušan Svilar i virtuozi oduševili Kikinđane ( Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

02. 09. 2024. u 13:45

Drugi „Open Air“ festival u Kikindi već prve večeri, u subotu, opravdao je velika očekivanja brojne publike, koja je uživala i aplauzima nagrađivala muzičare i više puta ih vraćala na bis.

И „БЕЛА ЋАО“ И „ВАЉЕВСКА ПОДВАЛА“: Диригент Бојан Суђић, Душан Свилар и виртуози одушевили Кикинђане ( Фото)

Foto: R. Šegrt

Takva atmosfera se i očekivala od dirigenta Bojana Suđića, koji je sa 90 muzičara-virtuoza i pevačem Dušanom Svilarom priredio pravi „muzički vatromet“. Vrhunsko izvođenje popularnih kompozicija donelo je publici veliki užitak, a raznovrstan repertoar zadovoljio je muzički ukus svakoga ko je bio u prelepom ambijentu na Starom jezeru. Svirale su se popularne pesme, od one italijanskih partizana „Bela ćao“, do „Valjevske podvale“, „Vranjanske svite“, hitova Zdravka Čolića, rodoljubivih pesama iz Velikog rata i na kraju, samo za domaćine, „Kikinda je lepa varoš“ kojom su ispunjena srca Kikinđana. Baš onako kako priliči „muzičkom vatrometu“.

Foto: R. Šegrt

Dušan Svilar

- Nije slučajno odabran taj naziv, jer naš koncert ima pregršt boja i fantastičnih nota koje najčešće ne donosi klasična muzika, već ih publika obično doživljava na koncertima drugog žanra. Međutim, na našim koncertima je obično življe nego na koncertima klasike u dvoranama, pa publika ima drugačiji doživljaj. Naša misija da približimo muziku auditorijumu, pokažemo koliko je ona živa i neraskidiva veza sa ljudima širom sveta. Ovakvi koncerti na otvorenom održavaju se svuda i izvodi se muzika koja može da dosegne širu publiku. Moja namera je da našu muziku spajam sa evropskom i svetskom, sa latino zvukom, jer u tom jedinstvu vidimo koliko smo deo te svetske kulture – objasnio je maestro Suđić.

PROGRAM"SRBIJA STVARA"

Besplatni koncerti glavni su događaji drugog „Open Air“ festivala čiji je organizator Kulturni centar Kikinda, uz pomoć Turističke organizacije, Grada Kikinde i uz podršku programa Vlade Srbije „Srbija stvara“. Festival je imao i prateće sadržaje: prodajni bazar hrane, pića i rukotvorina, školicu jahanja, predstavu za decu. Za sve sadržaje festival je imao odličnu scenografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje