OD KOLA ZA 2.000 LJUDI, DO DUNAV VFESTA: Završeno nikad bogatije Kultruno leto u Smederevu

J. I.

02. 09. 2024. u 14:00

MANIFESTACIJA Kulurno leto u Smederevu završena je proteklog vikenda, a tokom dva meseca, organizovan je bogat program, najraznovrsniji do sada.

ОД КОЛА ЗА 2.000 ЉУДИ, ДО ДУНАВ ВФЕСТА: Завршено никад богатије Култруно лето у Смедереву

Foto: N. Živanović

Kulturno leto počelo je najmasovnijim kolom u Srbiji u kojem je učestvovalo 2.000 članova   kulturno-umetničkih društava sa područja grada.

Na gradskom trgu organizovane su škole plesa, programi i radionice za mališane, a u Vinskom gradu nastupali su muzičari.

Ljubitelji filma uživali su u programu Patosineme, bioskopa na otvorenom, a glavni program bio je 7. Dunav film fest, tokom kojeg je prikazno 40 filmskih ostvarenja iz podunavskih zemanja. Takođe, održan je i festival Tvrđava muzike u Malom gradu.

Mladi su uživali u alternativnim programima Art četvrti -brojnim radionicama, književnim susretima, pefromansima i izložbama. Jednim takvim programom u Art četvrti u nedelju uveče završeno je Kultruno leto.  Publika je imala priliku da pogleda završni koncert  muzičke radionice i performans sa dramske radionice koji su izveli radioničari iz Orkestra Svetlost i pozorišta PATOS, a odmah potom i izložbu sugrađanina Bojana Stolića kao i muzički nastup benda "Bed Petting". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio