IZ JAGODINE U HANIOTI, 5. SEPTEMBRA, KREĆE DELEGACIJA OD 650 LJUDI IZ ČITAVE SRBIJE Palma opet vodi u Grčku

Z. GLIGORIJEVIĆ

30. 08. 2024. u 11:43

DELEGACIJA od 650 članova iz čitave Srbije, u organizaciji jagodinske Skupštine grada, boraviće u grčkom letovalištu Hanioti od 5. do 9. septembra.

ИЗ ЈАГОДИНЕ У ХАНИОТИ, 5. СЕПТЕМБРА, КРЕЋЕ ДЕЛЕГАЦИЈА ОД 650 ЉУДИ ИЗ ЧИТАВЕ СРБИЈЕ   Палма опет води у Грчку

Foto:Z.Gligorijević

Na put kreću privrednici, zdravstveni radnici iz 25 klinika u Srbiji, te članovi udruženja penzionera, pčelara, gljivara i taksista, uz predstavnike kinološkog društva, radio-amatere, dobrovoljne davaoce krvi, pomoćne radnike u školama i novinare.

- Ovo je osamnaesta godina zaredom kako Skupština grada organizuje odlazak u neku od stranih zemalja, sve o trošku donatora. Ni dinar se ne izdvaja iz lokalnog budžeta, a da nismo prepoznali značaj ove vrste odlazaka u inostranstvo, ne bi bilo ni 14 fabrika stranih investitora u dve ovdašnje idustrijske zone, u kojima je danas angažovano 3.000 radnika. Uskoro će biti završena i fabrika jednog nemačkog giganta, koji izrađuje specijalne proizvode za medicinu, a očekujemo otvaranje još dva pogona - naglasio je predsednik Skupštine grada u Jagodini Dragan Marković Palma.

Dr Aleksandar Dabić, specijalizant anesteziologije u ovdašnjoj Opštoj bolnici, posebno je ponosan na činjenicu da će put Grčke i veliki broj zdravstvenih radnika iz čitave zemlje, što znači da se njihov rad ceni, a to je i prilika da zdravstveni radnici razmene iskustva.

Pomoćna radnica u OŠ "Ljubiša Urošević" iz Ribara Snežana Bogojević kaže da će tehničkom osoblju škola u Jagodini ovo biti svojevrsni mini-odmor.

Foto:Z.Gligorijević

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAMO JE JEDNOM DOŠAO IZ ŠKOLE: Novak Đoković otkrio zbog čega mu sin navija za Partizan