UNIVERZITET U KRAGUJEVCU : Sa Šangajskim Univerzitetom medicine i zdravstvenih nauka potpisan ugovor o saradnji

V. Hadžić

28. 08. 2024. u 15:13

Sa predstavnicima Šangajskog univerziteta medicine i zdravstvenih nauka u Rektoratu Kragujevačkog Univerziteta prof.dr.Vladimir Ranković, v.d. rektora Univerziteta u Kragujevcu i članovi Rektorskog kolegijuma razgovarali su o budućoj saradnji na polju nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Potpisan je i Ugovor o akademskoj saradnji koji će omogućiti dalji rad na konkretizaciji ideja i realizaciji zajedničkih aktivnosti u narednom periodu.

УНИВЕРЗИТЕТ У КРАГУЈЕВЦУ : Са Шангајским Универзитетом медицине и здравствених наука потписан уговор о сарадњи

Foto : UK

Razgovaralo se i o naučnim projektima koje obe institucije mogu realizovati kao partneri, kao što su razmena studenata i nastavnog osoblja, organizacija naučnih konferencija, osnivanje zajedničkog centra za transfer tehnologije i drugih.

Gosti iz Šangaja obišlisu i Centar za bioinženjering na Fakultetu inženjerskih nauka, gde su se sreli sa istraživačima i upoznali sa radom ovog centra koji beleži zapažene rezultate u naučnoistraživačkom radu.

Ugovor o akademskoj saradnji omogućiće dalji rad na konkretizaciji ideja i realizaciji zajedničkih akademskih i naučnih projekata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARA ŠKOLA TRENERA: Pep Gvardiola ne koristi društvene mreže, evo kako komunicira sa igračima (VIDEO)