PREDSTAVLJEN PROGRAM 137. „ SMEDEREVSKE JESENI“: Slava vinu i grožđu od 5. do 8. septembra

J. I.

27. 08. 2024. u 13:42

„Smederevska jesen“, tradiciona svetkovina u slavu vina i grožđa, koja se ove godine održava po 137. put, trajaće od 5. do 8. septembra.

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ 137. „ СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕСЕНИ“: Слава вину и грожђу од 5. до 8. септембра

Foto: N. Živanović

Defile pod nazivom „Smederevo vazda otvoreno“ je u petak, 6. septembra od 18 časova i on će se kretati Karađorđevom ulicom, ulicom Save Nemanjića i Vuka Karadžića do gradskog trga. U njemu će prodefilovati reka učesnika koja će na taj način simbolično najaviti početak manifestacije, najavila je danas gradonačelnica Smedereva, Jasmina Vojinović na današnjoj konferenciji za novinare.

Nakon toga  u 18. sati i 45 minuta na gradskom trgu sledi postavljanje velikog grozda, simbola „Smederevske jeseni“.

Svečano otvaranje 137. „Smederevske jeseni“ je u 20 časova u Malom gradu Smederevske tvrđave, nakon čega će u istom prostoru uslediti koncert Orkestra i hora“ Virtuozi“ pod dirigentskom palicom Bojana Suđića. Nešto kasnije, iste večeri, na gradskom trgu  od 22 sata koncert će održati  Vlado Georgijev. U subotu, 7. septembra posetioce od 21 sat očekuje koncert Dženana Lončarevića, a od 22.časa i 30 minuta publiku će zabavljati grupa „ Kerber“. U nedelju, 8. septembra koncert na gradskom trgu od 21 sat  održaće Nemanja Nikolić, a na samoj završnici od 22 sata i 30 minuta do pola sata iza ponoći  je koncert Zorice Brunclik.

-U petak, 6. septembra u  15 časova u Smederevskoj tvrđavi otvorićemo poljoprivrednu izložbu „ Seoska dvorišta“, koja na najbolji način predstavlja uspešnost i autentičnost poljoprivrede grada Smedereva. Ove godine u izložbi učestvuje 14 seoskih mesnih zajednica sa svim udruženjima sa svoje teritorije od kojih su najaktivnija udruženja žena. Takođe, u Paviljonu Smedervske tvrđave svoje radove i umeća predstaviće i gradska udruženja žena, što je takođe interesantno za posetioce, najavila je gradonačelnica Vojinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽIKA IH JE URADIO ZA PARE: Zašto Sonja Savić nije glumila u nastavku filma Mi nismo anđeli?