UPRKOS POVEĆANOJ POTROŠNJI VODE, NEMA SUVIH SLAVINA U SMEDEREVU: Vodosnabdevanje uredno, nema nestašica

J. I.

22. 08. 2024. u 11:05

Smederevo je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je tokom dugotrajnih tropskih talasa ovog leta imao uredno vodosnabdevanje i nije uvodio restrikcije.

УПРКОС ПОВЕЋАНОЈ ПОТРОШЊИ ВОДЕ, НЕМА СУВИХ СЛАВИНА У СМЕДЕРЕВУ: Водоснабдевање уредно, нема несташица

Foto: N. Živanović

- Tokom dosadašnja tri tropska talasa na dnevnom nivou potrošnja vode je iznosila od 420 do 430 litara u sekundi. Naše dve fabrike vode, u Godominkom polju i Šalincu, proizvodile su dovoljne količine vode i potrošači nisu osetili nestašicu. Takođe, nije bilo zastoja ni u radu bunara u seoskim sredinama, kaže direktor JKP „Vodovod“ Srđan Stojković.

Gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović obišla je tokom prethodne večeri smederevsku fabriku vode, kako bi se uverila da je sistem smederevskog „ Vodovoda“ potpuno stabilan, uprkos povećanoj potrošnji tokom vrelih dana.

- Nismo imali restrikcija niti nestašica ovog leta, i ovo je prilika da se zahvalim na besprekornom i posvećenom radu ljudi u „Vodovodu“, a lokalna samouprava će i dalje posebu pažnju posvećivati dogradnji sistema i proširenju vodovodne mreže, posebno u moravskim selima, izjavila je gradonačelnica tokom posete fabrici vode u Šalincu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI NAPREDUJU NA DVA KLJUČNA FRONTA: Pod kontrolu stavljeno još naselja u Kursku, Pokrovsk na samo 8 kilometara (MAPA)