ZBOG NESTAŠICE VODE: Uvedena vanredna situacija u Novoj Varoši

A. ROVČANIN

20. 08. 2024. u 16:41

ZBOG problema u vodosnadbevanju usled dugotrajne suše, uvedena je vanredna situacija na teritoriji opštine Nova Varoš, a kritično je i u selu i u gradu.

ЗБОГ НЕСТАШИЦЕ ВОДЕ: Уведена ванредна ситуација у Новој Вароши

A.Rovčanin

Prema nalogu Opštinskog štaba za vanredne situacije, cisterne komunalaca biće na raspolaganju domaćinstvima koja su ostala bez vode za piće, dok će komunalna inspekcija pojačati kontrolu i pisati prijave nesavesnim pojedincima koju vodu iz gradskog vodovoda umesto za osnovne potrebe, koriste za zalivanje bašti, pranje automobila, dvorišta, trotoara...

A.Rovčanin

Suša ispraznila izvorišta

Utanjili su ili presušili mnogi izvori, čitavi zaseoci su žedni, pa se meštani dovijaju kako bi obedzbedili dovoljne količine vode za sebe i za stoku. Probleme koje imaju zbog nestašice vode građani će moći da prijave u Opštinskoj upravi, svakog radnog dana u vremenu od 8 do 14.30 časova. Nadležni kažu da će se prijave rešavati prema prioritetima.

- Voda koju ćemo cisternama dopremati do ugroženih namenjena je isključivo za piće, a prednost će imati seoska domaćinstva koja imaju zajedničke rezervoare. Situacija je gotovo podjednako teška u svim delovima opštine. Na raspolaganju imamo dve cisterne Komunalnog preduzeća, ali ukoliko bude potrebe, zatražićemo i pomoć od vatrogasaca i vojske - kaže Branko Bjelić, predsednik Opštine Nova Varoš.

Problema ima i u samom gradu, gde je izdašnost izvorišta na minimumu, pa nadležni apeluju da se voda troši racinalno.

- Za sada nema potrebe za restrikcijama u gradu, osim tamo gde su kvarovi, ali ukoliko ovakve vremenske prilike potraju, restrikcije su neminovne.  U Akmačićima, Vilovima, Komaranima i Burađi gde održavamo seoske vodovode, restrikcije su  već dva,tri meseca - kaže direktor Komunalnog preduzeća „3. septembar“ Ljubiša Nedović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA JE STVAR BITI ŠAMPION OVOG TURNIRA! Karlos Alkaraz ni sam ne veruje u ono što je rekao