DEČJA AMBASADA SPREMA "DANE DEČJEG RIBOLOVA" U SEMBERIJI: Drina biser da vazda bude

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

19. 08. 2024. u 08:06

Dušan Tomić, generalni sekretar i osnivač Dečje ambasade "Međaši", osnovane pre 33 leta u istoimenom selu kod Bijeljini, kraj Drine, rekao je da će zadanja sedmica u avgustu biti u znaku "Dana dečjeg ribolova", čija je završna manifestacija 31. avgusta na Drini.

ДЕЧЈА АМБАСАДА СПРЕМА ДАНЕ ДЕЧЈЕГ РИБОЛОВА У СЕМБЕРИЈИ: Дрина бисер да вазда буде

foto v mitrić

Tokom ove sportsko-obrazovne svetkovine biće održan i okrugli sto u zdanju lokalne u Bijeljini na kom  biti razmotreno stanje na Drini i na njenom priobalju sa obe strane.Učesvuju predstavnici gradova Bijeljine, Loznice, Bogatića i Lopara.

- Drina je napadnuta sa svih strana, na njoj se radi sve i svašta, kopa ilegalno pesak i šljunak, trguje na crno svim i svačim, a u nju se ispuštaju svakojake materije -kaže Tomić. -Uputićemo  bukvalno vapak nadležnima sa obe strane Drine, na najvišem nivou, da porade da Drina bude biser naših krajeva, da bude mesto za uživanje, za razonodu i zabavu, a ne  oaza kriminala i straha kabadahija koji, često, na njoj gazduju, i na levoj i desnoj obali Drine. Takvo stanje je protov naše dece i  nećemo stati da se protivimo tome.

Socijalno ugroženim mališanima i njihovim porodicama biće deljena besplatno riba i riblja čorba i upustva za njih, ali i za sve njihove vršnjake, koliko je riba zdrava u ljudskoj ishrani.Biće upriličene izložbe na temu riba i ribolova i reka, a sprema se i brošura pod nazivom "Zašto Drina nije kriva"!

Završna manifestacija biće održana na Drini, kod Janje, uz svesrdnu pomoć i podršku ribolovaca te semberske varošice.U ribolovu, po kriterijumima DA, takmičiće se mladi iz svih bivših jugoslovenskih republika, kako je bilo i u Buni, kod Mostara,  na Drini, kod Banje Koviljače i Loznice...Uz mlade ribolovce stižu i aktivisti DA Međaši koji deluju na prostoru eks JU ali i u Evropi i svetu, među kojima i Ljubica Tanko iz Celja, koja je jedan od prekaljenih delatnika ove humanitarne organizacije i jedan od utemeljivača "Dana dečjeg ribolova", čiji će domaćin biti i Slovenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)