ČISTI ENERGENTI ZA ČISTIJU ŽIVOTNU SREDINU U SMEDEREVU: Prioritet zamena kotlarnica u školskim i predškolskim objektima

J. I.

05. 08. 2024. u 14:02

Više od 30 miliona dinara ovog leta biće uloženo u adaptaciju i projekat energetske sanacije centralnog vrtića „ Hajdi“ PU „Naša radost“ u Smederevu.

ЧИСТИ ЕНЕРГЕНТИ ЗА ЧИСТИЈУ ЖИВОТНУ СРЕДИНУ У СМЕДЕРЕВУ: Приоритет замена котларница у школским и предшколским објектима

foto Grad Smederevo.jpg

-Ministarstvo rudarstva i energetike je za realizaciju ovog projekta opredelilo 24 miliona dinara, a mi smo kao grad izdvojili dodatnih 17 miliona dinara za energetsku sanaciju vrtića „Hajdi“ u kome je kotlarnica na lož ulje stara pola veka. Ona će uskoro biti zamenjena novom, i grejanje tog prostora će ubuduće biti na gas, najavila je gradonačelnica Smedereva, Jasmina Vojinović.

Očekuje se da radovi na zameni stolarije, fasade i kotlarnice u objektu, uskoro počnu, a prema rečima gradonačelnice Vojinović, posle vrtića „Diznilend“ na Senjaku, ovo će biti drugi objekat predškolske ustanove

Inače, ovog leta   ugrađuju se i kotlove na gas u četiri škole: Ekonomskoj, Tehničkoj, Gimnaziji i OŠ „Branislav Nušić“.  

-U Smederevu planiramo i zamene ostalih kotlarnica koje toplotnom energijom snabdevaju kuće i stanove priključene na sistem grejanja. Za sada na gas rade tri kotlarnice: Majdan 1, kotlarnica u ulici Jovana Krajišnika koja je od starta na gas i kotlarnica „ Senjak“ koja osim vrtića“Diznilend“ zagreva još 183 stana u obližnjim zgradama i tri kuće. ističe gradonačelnica Jasmina Vojinović.

Grad Smederevo ima spremne projekte za zamenu još dve kotlarnice, na Papazovcu i u naselju Miloja Đaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo