OŽIVELA PARAĆINSKA PLANA: Seoski KUD proslavio godišnjicu

Z. R.

30. 07. 2024. u 08:10

BROJ kulturno-umetničkih društava u selima opštine Paraćin iz godine u godinu raste, a cifru je lane povećalo društvo iz Plane, koje je okupilo mnogo mladih svih generacija zainteresovanih za folklor i pesmu.

ОЖИВЕЛА ПАРАЋИНСКА ПЛАНА: Сеоски КУД прославио годишњицу

Foto: Fejsbuk/Opština Paraćin

Pred prepunom salom seoskog Doma kulture ovo mlado udruženje minulog vikenda obeležilo je godišnjicu, pokazujući koliko su napredovali u predstavljanju srpske tradicije i izvornog narodnog stvaralaštva.

Ovom prilikom oni su nastupili sa igrama iz Šumadije, Pčinje, Leskovca, a nije izostao ni vlaški folklor. Domaćini su ugostili i nekoliko Kulturno umetničkih društava iz Paraćina i drugih opština. 

Opština Paraćin preko Doma omladine i Turističke organizacije podržava ovakve manifestacije koje oživljavaju sela, a i sama organizuje brojne muzičke događaje u okviru „Muzičkog karavana“ koji se tokom leta održava u seoskim sredinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

Nagrade vredne 1.300.000 dinara za paraolimpijske šampione od Super Vera