UŽIČKOM MUZEJU 5.4 MILIONA DINARA: Zamena stolarije na muzejskim zgradama

N. J.

24. 07. 2024. u 11:14

Novcem obezbeđenim kroz instituciju oportuniteta dobijenim od Ministarstva pravde, u Užicu se nastavlja zamena dotrajale stolarije na zgradama Narodnog muzeja. Ove godine, za ovu namenu obezbeđeno je 5.4 miliona dinara.

УЖИЧКОМ МУЗЕЈУ 5.4 МИЛИОНА ДИНАРА: Замена столарије на музејским зградама

N. Janković

U prethodnim godinama, zamenjen je deo stolarije sredstvima u iznosu od 7.5 miliona dinara, a zahvaljujući novom izdatku posao će biti doveden do kraja.

- Zahvaljujući svim sredstvima prethodnih godina i ovim sada, u potpunosti ćemo završiti zamenu fasadne stolarije na oba objekta. Pritom, moram da istaknem da je bilo veoma bitno da ispoštujemo sva pravila i mere propisane od Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, zadržati spoljnu autentičnost objekata, ne ugroziti njihove spomeničke i vizuelne vrednosti, posebno kada se radi o objektu koji je građen između 1938. i 1941. godine. Moramo naglasiti da se radi o fasadnoj stolariji koja je stara preko 80 godina, i bilo je krajnje vreme da to završimo. Ja ću i ovom prilikom da se zahvalim ministarki Maji Popović, Ministarstvu pravde i gradu Užicu koji je takođe jednim delom finansirao ovaj projekat – rekla je Slavica Stefanović, direktorka Narodnog muzeja Užice.

Pored Narodnog muzeja Užice novac je dodeljen i za zamenu starog nameštaja u nekoliko učionica u Prvoj osnovnoj školi Kralja Petra drugog, za nabavku fotokopir opreme u Osnovnoj školi Aleksa Dejović u Sevojnu, kao i za festival Licidersko srce i Udruženju parapalčegičara Zlatiborskog okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!