DO 30. SEPTEMBRA ŠANSA ZA APOTEKE U KRALJEVU Potpisi, pa referendum

G. ĆIROVIĆ

24. 07. 2024. u 10:53

POSLE nekoliko odlaganja, da bi se ispunili svi uslovi važećeg Zakona o referendmu i narodnoj inicijativi, u gradu na Ibru započeto je prikupljanje potpisa ljudi koji građana zahtevaju da lokalna Skupština raspiše referendum tokom kojeg bi se Kraljevčani izjasnili o statusu ovdašnje Apotekarske ustanove.

ДО 30. СЕПТЕМБРА ШАНСА ЗА АПОТЕКЕ У КРАЉЕВУ   Потписи, па референдум

G.Šljivić

Podsetimo, da bi referendum bio raspisan, potrebno je da do 30. septembra zahtev potpiše 10.200 Kraljevčana, odnosno deset odsto stanovnika sa prebivalištem na ovoj teritoriji. Njihove potpise overava ovlašćeno službeno lice lokalne samouprave.

- Zbog godišnjih odmora, zasad nam je dodeljen samo jedan ovlašćeni overivač, pa potpise prikupljamo isključivo radnim danima i na samo jednoj lokaciji u gradu. Verujemo da ćemo, u zakonskom roku, ispuniti uslove za raspisivanje referenduma, kojim bi se poništila odluka o davanju Apotekarske ustanove u zakup - objašnjavaju predstavnici Sindikata zaposlenih u AU.

A, gotovo istovremeno, novi zakupac osam objekata u vlasništvu kraljevačke lokalne samouprave privremeno je zatvorio apoteke, uz kratko obaveštnje korisnicima usluga da - zbog renoviranja - do daljeg neće raditi.

Podsetimo, svi su izdati u paketu, po mesečnoj ceni od 721.033 dinara, uključujući i porez. Apotekama, od kojih su dve u strogom centru grada na Ibru, te po jedna u naselju Ribnica, Raški, Mataruškoj Banji, Podunavcima, Stublu i varošici Ušće, narednih deset godina gazdovaće konzorcijum sačinjen od dve firme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...