VOJSKA GASI I - ŽEĐ: Privremeno rešavanje problema u vodosnabdevanju sela u višim delovima teritorije Gornjeg Milanovca

V. ILIĆ

24. 07. 2024. u 12:00

OPŠTINSKI Štab za vanredne situacije - zbog problema u snabdevanju pojedinih sela, uslovljenih dužim sušnim periodom - za pomoć se obratio Vojsci Srbije, koja je na teren, ponajpre u pranjanski kraj, odmah poslala svoje cisterne sa vodom.

ВОЈСКА ГАСИ И - ЖЕЂ: Привремено решавање проблема у водоснабдевању села у вишим деловима територије Горњег Милановца

Foto OU GM

- Već peti dan Vojska na ovaj način dopunjava seoski rezervoar u Pranjanima, koji zadovoljava trenutne potrebe, a cisterne JKP "Gornji Milanovac" angažovane su u nekim drugim mesnim zajednicama. Ovih dana, najviše posla imaju u Varnicama i Gornjim Branetićima, koje gravitiraju ka višim predelima i zbog toga imaju izraženiji problem u vodosnabdevanju - objašnjava Milorad Dimitrijević, načelnik Štaba za vanredne situacije u sedištu rudničko-takovskog kraja.

Vojska Srbije, osim u Pranjanima, pomaže stanovništu i u drugim delovima Gornjeg Milanovca...

- U skladu sa zahtevom opštinskog Štaba i naređenjem pretpostavljenog komande, pripadnici Vojske Srbije su uz svoj narod i, pre Pranjana, gasili smo žeđ na teritoriji Teočina i Brezne - ističe potpukovnik Zlatko Kovačević, zamenik komandanta Centra za obuku veze i informatike.

A, Radovin Veselinović, predsednik MZ u Pranjanima, podseća da ovo selo već više decenija kuburi sa vodom, a posebno poslednjih tridesetak dana, zbog presušivanje nekih seoskih izvora...

- Srećom, zahvaljujući lokalnoj samoupravi u Gornjem Milanovcu i Vojsci Srbije, problem će biti rešen, ali samo nakratko. Pritom, dobra ja okolnost što Pranjani imaju napajanje sa desetak izvorišta, tako da se meštani međusobno pomažu - kaže Veselinović, navodeći da je pomenutom cisternom iz grada, za početak, u ovdašnji rezervoar dopremljno šest tona vode, što je znatno ublažilo probleme sa kojima se predugo suočavaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period