"BUĆKA" NA DUNAVU "OBMANULA" SOMOVE: Održane tradicionalne sportsko-turističke "Alaske večeri" kod Velikog Gradišta

D. NOVKOVIĆ

23. 07. 2024. u 12:26

NA Dunavu kod Velikog Gradišta i ove godine snage su odmerili brojni juniori i seniori ribolovci, učesnici tradicionalnih sportsko-turističkih "Alaskih večeri".

БУЋКА НА ДУНАВУ ОБМАНУЛА СОМОВЕ: Одржане традиционалне спортско-туристичке Аласке вечери код Великог Градишта

TO V. Gradište

Manifestaciju je otvorio predsednik Skupštine opštine Vladimir Štrbac, dok je zamenik predsednika opštine, Nedeljko Vasić, uručio plakete alasima preko 70 godina starosti.

- Ova manifestacija, značajna je za ceo Braničevski okrug, obogaćuje našu turističku ponudu i nastavićemo da je podržavamo i ubuduće - rekao je Štrbac.

Fijakeri

ODRŽANA je i revija fijakera, koji su se kretali Obalom kralja Petra kraj Dunava, Žitnim trgom, Trgom Mladena Miloradovića i dalje kroz grad. Osim divnih konja, ovu povorku ulepšali su najmlađi koji su iz fijakera pozdravljali svoje sugrađane.

U disciplini "Gradištanska bućka", tradicionalnom lovu na soma, takmičari su ostvarili ulov od ukupno 53,5 kilograma. Najbolji među njima bili su Milivoje i Filip Dokić sa ulovljenih 18 kilograma, dok su drugo i treće mesto zauzeli Nikola Stanisavljević i Dejan Živković sa 13,75 i Nenad i Lazar Petrović sa 8,55 kilograma. Osim ribolovačkog umeća, alasi su pokazali i svoju humanost, jer će sav novac od prodaje ulova biti doniran u humanitarne svrhe.

Održano je i takmičenje u lovu na šarana, u kojem su tri prva mesta osvojile ekipe iz Buljana, Gareva i Češljeve bare. Nadmetali su se i takmičari do 16 godina starosti, u pecanju ribe na plovak. Najuspešniji među njima bio je Bogdan Perić, čiji je ulov težio 1.105 grama. Drugo i treće mesto osvojili su Jovan Jovanović i Stefan Dejanović, sa ulovima od 930 i 880 grama.

Veterani na plovak

NA gradskom keju održan je i Kup veterana i seniora u pecanju na plovak, koji je ove godine organizovan prvi put. Za osvajače prva tri mesta proglašeni su Radiša Novičić, Svetomir Petrović i Željko Ilić, čiji su ulovi težili 935, 375 i 335 grama.

Osim u ribolovu, održano je i takmičenje u kuvanju riblje čorbe sa više od 100 takmičara, u kojem su pobedili Danijel i Mihajlo Stanković iz Sirakova. Drugo mesto zauzeo je Jova Kreker iz Majilovca, a treće Radiša Dragović iz Kusića. Žiri je tokom ocenjivanja vrednovao izgled, ukus, boju, gustinu i zaljućenost svake čorbe. Zahvaljujući "Srbija šumama", za brojne posetioce spremljene su besplatne porcije riblje čorbe. Besplatno su služene i pečene girice, koje su pripremile vredne članice Udruženja žena "Topolovčanke".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Oborio još jedan rekord Rodžera Federera, evo i koji