LEDENE POSLASTICE SPAS ZA ŽIVOTINJE: Stanovnici Zoo vrta na Paliću se rashlađuju na različite načine

J. L.

18. 07. 2024. u 16:48

Kako bi rashladili životinje tokom visokih temperatura, u Zoološkom vrtu na Paliću timaritelji im redovno pripremaju ledene poslastice i rashlađuju volijere i prostor u kome borave.

ЛЕДЕНЕ ПОСЛАСТИЦЕ СПАС ЗА ЖИВОТИЊЕ: Становници Зоо врта на Палићу се расхлађују на различите начине

foto:J.L.

Pojedine životinje poput bivola i goveda imaju vodu u ispustu u koju mogu da uđu i da se na taj način rashlade, dok se ostalima staništa rashlađuju. Kao i svake i ove godine tokom perioda visokih temperatura zaposleni u Zoo – vrtu na Paliću pripremaju voće i povrće, kako bi se životinje osvežile. 

 -Želimo da u olakšamo životinjama boravak napolju što više možemo. Pošto je zoo-vrt svakako poznat i kao botanička bašta, veliki zaklon životinjama daje i to bilje okolo. Pored toga, timaritelji svakog dana pripremaju ledene poslastice za medvede, koze, lemure, u vidu zaleđenog ili rashlađenog voća i povrća. Pored toga što se rashlade, to je za njih i dezert - objašnjava Jelena Toljagić iz Zoološkog vrta Palić.

Drugi vid rashlađivanja je uz pomoć prkalica i mikroprskalica, koje stvaraju vodenu maglu pa se i posetioci mogu osvežiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)