GRADONAČELNICI TREĆI MANDAT: Konstituisana vlast u Vršcu sa dva nova imena u veću

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 07. 2024. u 14:38

I u naredne četiri godine gradonačelnica Vršca biće Dragana Mitrović. Njoj je to treći uzastopni mandat, što u novijoj istoriji ni jednom vršačkom političaru nije pošlo za rukom.

ГРАДОНАЧЕЛНИЦИ ТРЕЋИ МАНДАТ: Конституисана власт у Вршцу са два нова имена у већу

Foto: Grad Vršac

Tim ljudi sa kojima će sarađivati neznatno je promenjen. Nova imena su samo u Gradskom veću. To su Livija Stanojev i Mario Opričić, koji su zamenili dosadašnje većnike Maju Ristić Lažetić i Marka Rašića.

Od starih su ostali dr Trajan Kačina, Dejan Čebzan, Slaviša Maksimović, Slobodan Jovanov i Miroslav Lepir.

Kako saznajemo, resori će im biti dodeljeni nakon što bude izvršena reorganizacija veća. Umesto dosadašnjih osam, biće ih sedam, sa izmenjenim poljem delovanja.

Zamenik gradonačelnice i dalje ostaje Dejan Santrač, inače aktuelni predsednik sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Za predsednika Gradske skupštine je, umesto dr Predraga Mijatovića, izabran njegov dosadašnji zamenik Milovan Vujičić, koji je svoje mesto „ustupio“ Nenadu Barošu, koji je svojevremeno obavljao i jednu i drugu funkciju.

Sekretar skupštine ostaje Andrijana Maksimović, a njen zamenik Jelena Muškinja, inače direktorka PIO fonda u Vršcu.

Sve odluke su donete većinom glasova vladajuće većine, koju čini koalicija oko SNS. Oni imaju 32 od ukupno 45 odbornika.

U opoziciji je 12 odbornika koalicije „Vršac zaslužuje bolje“, koju čine DS, NPS, Novi DSS, LSV i POKS, kao i jedan odbornik GG „Biram Vršac“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu