FORMIRAN FOND ZA PODRŠKU MALIM PROIZVOĐAČIMA RAKIJE U KRAGUJEVCU : Grad Kragujevac i opštine Aranđelovac i Rača uložili 8,5 milina dinara

V. Hadžić

08. 07. 2024. u 14:18

U Kragujevcu je danas potpisan ugovor o formiranju Fonda za realizaciju aktivnosti u okviru inicijative „Destilati za destilerije“, koji treba da pruži podršku malim proizvođačima voćnih rakija iz Šumadije.

ФОРМИРАН ФОНД ЗА ПОДРШКУ МАЛИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА РАКИЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ : Град  Крагујевац и општине Аранђеловац и Рача уложили 8,5 милина динара

Foto : V.H.

Inicijativa je pokrenuta od strane Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Grada Kragujevca, Regionalne asocijacije proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Centra za strna žita i razvoj sela.

Ugovor su, pored inicijatora osnivanja Fonda, potpisali i predsednici šumadijskih opština  Aranđelovac i Rača, koje su u njega, zajedno sa Gradom Kragujevcem, kao početni kapital, uložile 8,5 miliona dinara. Poziv da se priključe ovom Fondu biće upućen i drugim opština Šumadijskog i pomoravskog okruga. 

Konkurs za podršku malim prozvođačima rakije biće otvoren tokom meseca Jula, a sprovešće ga Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumaije i Pomoravlja, gde će se i podnositi pojedinačni zahtevi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima