bilo PRE PREDVIĐENOG ROKA, PUŠTENA U RAD KOMPLETNO OBNOVLJENA ŽELEZNIČKA STANICA U NOVOM SADU Neimari brži od voznog reda

Z. GRUMIĆ

05. 07. 2024. u 02:00

ZAVRŠENA je kompletna obnova dela Železničke stanice namenjenog putnicima, a zdanje koje je jedan od arhitektonskih simbola Novog Sada - sada uređeno po najvišim evropskim standardima - posetili su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković, i gradonačelnik Milan Đurić.

било ПРЕ ПРЕДВИЂЕНОГ РОКА, ПУШТЕНА У РАД КОМПЛЕТНО ОБНОВЉЕНА ЖЕЛЕЗНИЧКА СТАНИЦА У НОВОМ САДУ   Неимари бржи од возног реда

Z. Grumić

Vesić je podsetio da je obnova stanice obavljena u dve faze, od kojih je prva završena kada je puštena u rad brza pruga Beograd - Novi Sad, a druga je okončana nekoliko meseci pre očekivanog završetka brze pruge od najvećeg grada u Vojvodini do Subotice.

Kontrola

IZ komandne sobe u novosadskoj Železničkoj stanici biće kontrolisan kompletan saobraćaj na brzoj pruzi do Subotice, a za kolosek iz Beograda nadležan je tamošnji "Prokop".

- U radove na ovom delu ukupno je uloženo 65 miliona evra, od kojih je 16 koštala obnova same zgrade, izgrađene 1964. - napomenuo je Vesić, ne skrivajući zadovoljstvo poslom koji je obavljen pod nadzorom stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Novog Sada, koji su uspeli da se sačuva autentični izgled Železničke stanice.

Takođe, najavio je da će do kraja avgusta, ili početkom septembra, biti završena obnova ili izgradnja svih 12 železničkih stanica na trasi brze pruge od Novog Sada do Subotice koja bi, kako se očekuje, trebalo da bude gotova za oko četiri meseca.

- Naša procena je da ćemo najkasnije početkom decembra imati redovan saobraćaj na brzoj pruzi od Beograda do severa Bačke - precizirao je Vesić, dodajući da će kroz Novi Sad svakodnevno prolaziti više od 150 vozova, a taj broj dodatno će se uvećati kada 2026. bude završena i brza pruga do Budimpešte.


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠIPTARSKA BRUKA! Novi skandal na meču TZV. Kosova - Dočekali Rumune zastavama UČK i Albanije (VIDEO)