TRI DANA PEVAĆE ULICE : Odabrani izvođači za festival Uličnih svirača

J. S.

05. 07. 2024. u 12:23

UMETNICI raznovrsnih različitih profila uključujući muzičare i akrobate, nastupiće na 24. izdanju novosadskog Festivala uličnih svirača – Gradić fest i koji će biti održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 29. do 31. avgusta.

ТРИ ДАНА ПЕВАЋЕ  УЛИЦЕ : Одабрани извођачи за фестивал  Уличних свирача

Foto : Festival uličnih svirača

Novosadsku scenu kroz  spoj rokenrola, regea i domaće etno - muzike predstaviće originalni bend Tehacerosi. Uz njih nastupiće i rep muzičar Menace i alternativni rok bend Hydrogen.

Značajan deo programa svojim nastupima obojiće  i izvođači iz Beograda -novi darkvejv sint pop duo Neoneboder, nagrađeni kantautor Stefan Bogosavljević - Bora i ulični umetnik Vladimir Tričković koji  svoje kompozicije izvodi na ulicama širom Evrope.

Na ulicama Gradića nastupiće i zrenjaninski pop-rok bend Uroš i Nejaki, kikindski duo L&A Jazzical, kao i Mitar Zorić iz Niša. Sa ulica inostranih gradova,u Gradić stiže Dejanie iz Makedonije, holandski bluz sastav Underdog, rok bend iz Tuzle  S-alt i zagrebački bend Grozni gadovi, čija muzika skreće pažnju na probleme u svetu o kojima se ne govori često.

Za izbor učesnika koji su se prijavili na konkurs 24. Festivala uličnih svirača – Gradić fest, bio je zadužen umetnički žiri: selektorka domaćeg programa Jana Katić Čolević, multimedijalni umetnik i programski urednik Festivala uličnih svirača Aleksandar Carić i novinarka i urednica Sanja Macut Milovan.

Osim izvođača koji su odabrani putem konkursa, na festivalu će  nastupiti i regionalni i domaći umetnici po pozivu koji će biti naknadno objavljen. Kao i svake godine, svi programi  biti  besplatni za posetioce.

Festival uličnih svirača – Gradić fest 2024. organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ DOBIO VELIKO POJAČANJE: Denver Nagets doveo hrvatskog reprezentativca