JEDNA KARTA ZA OBILAZAK SOMBORA : „Sombor City Card“ dostupan turistima

J. L.

03. 07. 2024. u 15:21

U ZGRADI Županije u Somboru predstavljen je „Sombor City Card“, jedinstvena digitalna karta kojom će Somborci i njuhovi gosti moći da posete ustanove kulture, turističke atrakcije, ugostiteljske objekte i druge turističke lokacije po znatno boljim uslovima i povoljnijim cenama.

ЈЕДНА КАРТА ЗА ОБИЛАЗАК СОМБОРА : „Sombor City Card“ доступан туристима

foto: Grad Sombor

 Sombor je među prvim gradovima u regionu koji koristi digitalni turistički sistem prožet digitalnim inovacijama i naprednim tehnologijama u industriji turizma. Projekat „Sombor City Card“ pored jednostavnijeg i modernijeg vida turizma, doprinosi i čistijoj životnoj sredini jer će se sve usluge moći obaviti digitalnim putem.

-„Sombor City Card“ je deo jednog velikog projekta „Zaplovi Srbijom“ koji je započet aprila prošle godine. Sam „City Card“ predstavlja univerzalnu ulaznicu za gradske događaje i gradske ustanove kulture, ustanove koje nude turističke usluge, kao i same restorane i ugostiteljske objekte na niovu grada. Ova kartica za sada je jedinstvena u Srbiji - objašnjava Branislav Svorcan, direktor Kancelarije za LER. - Svaka od šest gradskih ustanova kutlure, sedam do osam ugostitelja i slične gradske ustanove će imati mogućnost da na licu mesta korisniku prodaju i skeniraju kartu. Bitna stavka jeste i veza između javnog i privatnog sektora, zato što smo mi omogućili spajanje javnih usluga sa privatnim uslugama i na taj način omogućili na neki način promociju ugostitelja u Somboru i veze njihove sa javnim sektorom i turistima koji dolaze.

Turisti koji dođu u Sombor, moći će da kupe digitalnu kartu na portalu „Visit Serbia online“, ili direktno na licu mesta u ustanovama koje su partneri u projektu . Ulaznice će biti objedinjene ili pojedinačne, namenjene jednoj ili više željenih lokacija koje korisnik digitalne kartice želi da poseti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!