MALI FORMAT ULUPUDS: Putujuća izložba u paraćinskom Kulturnom centru (FOTO)

Z. R.

03. 07. 2024. u 14:13

TRADICIJA se nastavlja, pa je u grad na Crnici ponovo stigla kružna izložba Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), koja je takmičarskog karaktera.

МАЛИ ФОРМАТ УЛУПУДС: Путујућа изложба у параћинском Културном центру (ФОТО)

Foto: Z: Rašić

Radovi malih formata nastali različitim tehnikama i na različite teme, koje objedinjuju jedino – dimenzije, postavljeni su do 15. jula u galerijskom prostoru Kulturnog centra.

Posetioci mogu narednih dana da pogledaju 45 umetničkih ostvarenja u devet izlagačkih prostora, te da iskoriste priliku da glasaju koji je rad najbolji po njihovom mišljenju.

Putujuću selektovanu izložbu članova ULUPUDS-a, osim Paraćinaca, ove godine od maja do decembra, videće još žitelji Jagodine, Despotovca, Kruševca, Rume, Arilja, Velike Plane, Stare Pazove i Beograda, gde će završiti svoj put u Galeriji „Singidunum“.

Nenad Jevtić, direktor KC Paraćin, ističe da su autori malih formata talentovani umetnici, pomalo nepravedno zapostavljeni od strane šire publike, u šta će se Paraćinci uveriti ako dođu u galeriju.

Budući da je izložba takmičarskog karaktera, svaki posetilac može dati svoj glas jednom umetničkom delu, a svoju ocenu daće i stručni žiri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!