SVE JE SPREMNO ZA BLOKSTOK: Festival u novosadskom železničkom parku 6. jula

Lj.P.

03. 07. 2024. u 12:04

NA ovogodišnjem, šestom izdanju Blokstoik festivala u parku kod Železničke stanice u Novom Sadu, 6. jula u 19 časova, posetioci će imati priliku da slušaju Amajliju, Majkana, Prljavog inspektora Blažu i Kljunove, kao i Sanšajn i Ateist rep. Pobednik konkursa za demo bendove, kao i svaki put, imaće priliku da otvori Festival, a ove godine to je zrenjaninski bend Restore.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА БЛОКСТОК: Фестивал у новосадском железничком парку 6. јула

FOTO: Blokstok festival

- Pristiglo je čak 14 prijava sjajnih mladih bendova iz Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Vršca, Šapca, Bačkog Petrovca, Selenče, Čelareva – navodi Aleksandar Pirić, organizator Festivala. - Svake godine nam je ovo jedan od najvećih izazova u organizaciji, jer je težak i nezahvalan posao izabrati između velikog broha jednako posvećenih i talentovanih ljudi.

Povodom nastupa na Blokstoku, kao početničkom bencu Andrea Radojčić iz benda Restore, kazao je da je to jedinstvena prilika da se predstave većoj i različitoj publici.

- Ogromna nam je čast što ćemo deliti binu sa tako velikim bendovima, i naravno, očekujemo da ćemo steći mnogo novih poznanstava, kontakata za potencijalnu saradnju u budućnosti – rekao je Radojčić.

Poseban štimung festivalu daje i dugogodišnja saradnja sa Moto unijom Vojvodine, koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša novosadskim bulevarima i izložba u parku, svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

- Ovo je jedan komšijski festival, jedna specifična priča vezana za taj kraj u kojem sam odrastao – kaže Marko Tančik, direktor Festivala. - To je pre svega, akcenat na druženju i dobrosusedskim odnosima.

Organizatori Blokstok festivala apeluju na posetioce da u park ne unose piće u staklenoj ambalaži, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Otvaranje festivala je u 19 časova, a svirke će biti do sat iza ponoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!