BESPLATNA OBUKA ZA PADOBRANCE: U saradnji sa MO, paraćinski aero-klub "Naša krila" raspisao novi konkurs

Зорана Рашић
Zorana Rašić

03. 07. 2024. u 20:00

MLADI oba pola, uzrasta od 18 do 28 godina - uz potpisanu izjavu da će se dobrovoljno prijaviti na konkurs za prijem u Specijalne jedinice Vojske Srbije, kao i da nemaju prethodno padobransko iskustvo - imaju šansu da dobiju besplatnu obuku i da izvedu svoj prvi samostalni skok!

БЕСПЛАТНА ОБУКА ЗА ПАДОБРАНЦЕ: У сарадњи са МО, параћински аеро-клуб Наша крила расписао нови конкурс

Foto: AK Naša krila

Poziv za učešće u projektu "Poleti padobranom" otvoren je do 12. jula, a objavio ga je paraćinski aero-klub "Naša krila", u saradnji sa Sektorom za ljudske resurse Ministarstva odbrane, koji učestvuje u finansiranju ovogodišnje obuke od značaja za odbranu zemlje.

A, konkurs za padobrance-početnike objavljen je 1. jula i za dva dana već se prijavilo petoro zainteresovanih, iz Paraćina, Niša i Beograda. S obzirom da je obuka predviđena za ukupno 12 kandidata, očekuje se da će broj prijavljenih biti znatno veći, pa je najavljena stroga selekcija...

Prijavljivanje

ZAINTERESOVANI za padobranstvo i prijem u Specijalne jedinice Vojske Srbije za obuku mogu da se prijave posredstvom brojeva telefona 063/75-75-250 i 063/825-35-90, kao i slanjem elektronske pošte na adresu office@aeroklubpn.org.rs.

Skočiti padobranom iz aviona je neverovatno iskustvo, a svi koji su ga stekli ističu da je osećaj slobode - neprocenjiv.

- Zainteresovani moraju da poseduju važeću vozačku dozvolu ili važeće lekarsko uverenje za B kategoriju, kao dokaz da su dobrog zdravstvenog stanja. Počev od druge polovine jula, svakog meseca obučićemo po tri kandidata, tako da će projekat biti završen u oktobru. Inače, sa Ministarstvom odbrane na ovaj način sarađujemo od prošle godine, kada je svoj prvi skok iz aviona na našem aerodromu izvelo dvadesetoro mladih. Ove godine, taj broj biće nešto manji, jer iz dobijenih sredstava kupujemo i automat za rezervni padobran, kao obavezni deo opreme - kaže predsednica AK "Naša krila" i proslavljena srpska padobranka, Svetlana Simić.

Objašnjava i da je padobranska obuka veoma zahtevna, pa će birati mladiće i devojke koji su fizički najspremniji. Polaznik sve treba da nauči u jednom danu, kada izvodi i skok, pa je važno i da motivacija bude na najvišem mogućem nivou.

Sve planirane aktivnosti odvijaće se na sportskom aeroodromu u Davidovcu - na pet kilometara od Paraćina, gde se nalaze travnata pista i svi neophopdni sadržaji - a svojevrsna garancija da će obuka biti kvalitetna su izvanredni takmičarski rezultati padobranaca i motornih pilota paraćinskog aero-kluba, koji će dogodine proslaviti čak devet decenija postojanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Hurgada iz prve ruke - Ovog leta posetite sa nama biser egipatske obale!