JAČANJE VEZA UZ STIPENDIRANJE I UČENJE JEZIKA: U Čačku otvoren Rusko-beloruski kulturni centar, posle onog u Beogradu, prvi takav u Srbiji

V. ILIĆ

02. 07. 2024. u 14:13

U SRCU grada na Moravi otvoren je Rusko-beloruski kulturni centar, a pomoćnica gradonačelnika Marjana Petronijević kaže da je cilj još tešnje povezivanje Srbije sa ove dve prijateljske države.

ЈАЧАЊЕ ВЕЗА УЗ СТИПЕНДИРАЊЕ И УЧЕЊЕ ЈЕЗИКА: У Чачку отворен Руско-белоруски културни центар, после оног у Београду, први такав у Србији

Foto Privatna arhiva

- Pored tradicionalnih istorijskih i kulturnih veza, zatim ekonomske saradnje koja i te kako može da se unapredi, posebno izdvajam mogućnosti da mladi iz Srbije nastave školovanje na univerzitetima u naše dve zemlje. Rusija daje sve više stipendija, a ovdašnjim kandidatima nedostaju informacije, pa su se dosad prijavljivali uglavnom samo mladi iz Beograda. Centar u Čačku može da promeni tu sliku, tim pre što imamo i poseban program za pomoć đacima i školama u kojima se uči ruski jezik - istakao je ministar-savetnik u Ambasadi Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konanihin.

Savetnik ambasadora Belorusije Pavel Mironov zahvalio je lokalnom rukovodstvu na podršci i istakao da je, posle Beograda, Čačak prvi grad u Srbiji u kojem je otvoren Rusko-beloruski kulturni centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO 2 SATA OD VAS: Evo zašto bi Tunis trebao da bude vaša sledeća destinacija za letovanje