KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE U UŽICU: Nova - stara gradonačelnica

N. J.

02. 07. 2024. u 09:30

TOKOM konstitutivne sednice lokalne Skupštine Jelena Raković Radivojević drugi put je izabrana za gradonačelnicu Užica i faktički reizbor potvrdila je uz isticanje zahvalnosti sugrađanima koji su joj poklonili poverenje na lokalnim izborima.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ У УЖИЦУ: Нова - стара градоначелница

Grad Užice

Na poziciji zamenika gradonačelnice u narednom periodu biće Rajko Radosavljević, dok su članovi gradskog veća: Miodrag Petković zadužen za finansije, Dragoljub Stojadinović zadužen za projekte i društvenu delatnost, Slobodan Grbić zadužen za oblast socijalne politike, Srđan Nedeljković zadužen za javna preduzeća, Vladimir Sinđelić zadužen za mesne zajednice, Zoran Lazić zadužen za vanredne situacije, Dušanka Selaković zadužena za ekologiju i turizam, Slobodan Šiljković zadužen za saobraćaj i Vladan Virijević zadužen za privredu i poljoprivredu.

Kao što smoranije pisali, Branislav Mitrović je izabran je za predsednika užičke Skupštine. Njegov zamenik biće Aleksandar Drndarević, a sekretara Skupštine grada Užica imenovana je Jelena Subotić, diplomirani pravnik.

Od ukupno 67 odbornika za reizbor gradonačelnice Užica glasalo je 39 odbornika, 19 ih je bilo protiv, a jedan glas bio je nevažeći.

Koalicija oko SNS je u Užicu formirala većinu uz pomoć četiri odbornika Zdrave Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije