PRIJEM ZA KRAGUJEVAČKE " LEGO MUSKETARE : Ekipa mladih robotičara vratila se sa peharom iz Amerike

V. Hadžić

29. 06. 2024. u 13:41

Ekipa „LEGO MUSKETARI“, koju čine učenici Prve kragujevačke gimnazije, članovi Lego sekcije, na nedavno održanom takmičenju Florida Sunshine invitational 24 u Sjedinjenim američkim državama, osvojili su prvo mesto u kategoriji Inženjerska izvrsnost. Oni su tamo kao inovaciju predstavili i podlogu pomoću koje se uče koraci našeg najstarijeg nacionalnog kola, „Moravac“. Učenici Lego sekcije imali su uspeha i na evropskim takmičenjima, a ovo je prvi trofej za Srbiju na svetskom takmičenju.

ПРИЈЕМ ЗА КРАГУЈЕВАЧКЕ  ЛЕГО МУСКЕТАРЕ :  Екипа младих роботичара вратила се са пехаром из Америке

Foto : GK

Tim povodom, za njih i njihove mentore Katarinu Veljković i Anu Stanković i direktorku Prve kragujevačke gimnazije, Slavicu Marković priređen je prijem u Skupštini grada,

- Veoma sam ponosna na uspeh svojih učenika s obzirom na jaku konkurenciju koju je činilo preko 50 ekipa iz celog sveta. Reč je o nagradi koja spaja robot igru, dizajn robota, projekat i osnovne vrednosti kao što su timski rad, saradnja unutar tima, saradnja sa drugim ekipama na takmičenju – rekla  je Ana Stanković, profesor matematike Prve kragujevačke gimnazije i mentorka "Lego Musketara".

Foto : GK

Tekst potpisa

Za njihov odlazak na takmičenje novac je doniran iz cele Srbije, a svoj doprinos dao je i Grad Kragujevac. Gradonačelnik Nikola Dašić istakao je da je veoma ponosan na uspeh učenika Prve kragujevačke gimnazije i njihovih mentora.

-Vi pripadate novim generacijama koje su po znanjima u ovim specifičnim i inovativnim  poslovima mnogo ispred nas starijih, što potvrđuju izvrsni rezultati koje ste ostvarili u Majamiju, tako da nema razloga za brigu za vašu budućnost – kazao je Dašić.

Ekipu „Lego Musketara“ činili su učenici sedmog razreda: Todor Stanković, Natalija Đoković, Hristina Novaković, Katarina Vesković i Rastko Andrejević i učenici prve godine: Đurđa Jevtić i Bogdan Dunjić, kao i učenici druge godine: Lena Stanković, Marko Bogićević i Pavle Novaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKA GLEDALA U NEVERICI: Rus izašao pred hiljade Amerikanaca ogrnut ruskom zastavom, evo šta mu se desilo (VIDEO)